4 ideeën voor je huisdier voor deze zomer

Als je een huisdier hebt dan wil je graag dat het dier comfortabel is. In de zomer kunnen de temperaturen stevig oplopen en kan het zijn dat je leuke dingen met je dier wilt gaan doen. Hier wat ideeen op een rij om het je huisdier deze zomer ook hartstikke leuk te maken. Je hebt nu overigens meer tijd om aan ze te besteden.

1.   Tuin

Als je een tuin hebt dan kan je dat mooi gebruiken voor je huisdier. Of je nou een kat of een hond hebt, waarschijnlijk vind je dier het heel fijn om in de tuin te spelen. Voor een kat is het wel slim om een kattenluikje te kopen met een kattenluik chip zodat er niet andere katten binnen kunnen komen en je ook uit huis kan gaan zonder je zorgen te maken.

2.   Badje

Voor honden is een badje in de tuin hartstikke leuk. Ook sproeiers vinden veel honden heel leuk. Voor katten kan je beter denken aan een klein drinkfonteintje. Ook kan je de speeltjes van binnen natuurlijk mee naar buiten nemen. En vergeet niet een lekker mandje buiten te zetten, waardoor ze in de zon kunnen slapen.

3.   Mee uit kamperen

Een hond kan natuurlijk ook mee op vakantie, of mee kamperen. Probeer een hond niet in een pension te stoppen, dit kan als erg stressvol worden ervaren. En je wilt de dieren natuurlijk zo gelukkig mogelijk maken. Er zijn hartstikke veel websites waarbij particuliere mensen aanbieden om op uw huisdieren te passen.

4.   Maak een obstakel pad

Voor cavia’s, konijnen en honden kan het ook hartstikke leuk zijn als je bijvoorbeeld in de tuin (met of zonder hekken) een pad maakt met obstakels waar ze om, of doorheen moeten. Dit geeft ze ook wat extra beweging. Aan het einde kun je ze dan belonen met wat lekkers.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*