4 voordelen van graszoden

Voordelen graszoden

Het leggen van kant-en-klare graszoden heeft veel voordelen als we het vergelijken met zelf gras zaaien. Gras zorgt voor een natuurlijke basis in je tuin, waardoor veel mensen gras als bodembedekker verkiezen boven stenen. Als je gras in je tuin wilt dan kan je kiezen tussen zelf gras zaaien of graszoden leggen. Wij zijn voorstander van graszoden en hebben daar zo onze redenen voor. Daarom hebben we de 4 grootste voordelen van graszoden hieronder voor je op een rijtje gezet!

Voordeel 1. Direct resultaat

Misschien wel het grootste voordeel van kant-en-klare graszoden is dat je meteen resultaat hebt. Na het plaatsen van de zoden heb je een mooi groen gazon liggen, waarvan je ook nog eens direct gebruik kan maken. Als je zou kiezen voor het zaaien van gras, duurt het erg lang voordat je een groen gazon hebt.

Voordeel 2. Hele jaar door gelegd worden

Nog een groot voordeel van graszoden is dat ze bijna het hele jaar door gelegd kunnen worden. Wil je gras zaaien, dan is het essentieel om dit te doen op het juiste moment. Bij graszoden is het enige waar je op moet letten dat de grond niet vochtig, stoffig, bevroren of modderig is.

Voordeel 3. Minder last van onkruid

Er is niets zo vervelend als onkruid in je gazon. Het kost veel tijd en energie om je gazon onkruidvrij te houden. Bij een ingezaaid gazon krijg je vaak te maken met onkruid dat het gazon verpest. Bij graszoden hoef je je daar geen zorgen over te maken, doordat de zoden dichtbegroeid zijn is er minder kans op onkruid.

Voordeel 4. Voordelig

Graszoden zijn relatief voordelig als je dit vergelijkt met andere bodembedekkers. In feite kan je voor 2 á 3 euro per vierkante meter mooie graszoden voor je tuin krijgen. Echter is het verstandig om niet altijd te kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Je kan beter kiezen voor graszoden van hoge kwaliteit die misschien net ietsjes duurder zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*