Achterhoeks padvast in je tuin

De Achterhoeks padvast is niet meer weg te denken tussen alle soort halfverharding. De bestrating is zeer geschikt voor verschillende toepassingen. En ook zeker in je eigen tuin. Door het natuurlijk materiaal staat het altijd mooi op elke buitenplek. Je kunt jouw pad in elke vorm leggen, waardoor je een leuk speels pad krijgt.

Wat is Achterhoeks padvast bestrating?

Een Achterhoeks padvast is een halfverharding dat bestaat uit natuurlijke materialen. Het steenmengsels van het pad bestaat uit ongebonden kwartsiet stenen. Deze steentjes hebben een bepaalde vorm, waardoor de steentjes aangenaam zijn om op te lopen. Daarnaast blijven ze ook goed liggen, waardoor er weinig onderhoud nodig is voor deze vorm van bestrating. De kwartsiet stenen hebben een mooie natuurlijke kleur en zijn slijtvast. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi, maar kun je ook jarenlang genieten van deze mooie kleur. Het Achterhoeks padvast is geschikt voor allerlei soorten terreinen, waaronder tuinen en natuurgebieden.

Waarom je voor Achterhoeks padvast bestrating moet kiezen

Bij het kiezen van Achterhoeks padvast bestrating is natuurlijk belangrijk waar je het gaat plaatsen. Natuurlijk is een Achterhoeks padvast overal te plaatsen, maar vaak zijn de ondergrond en de hoeveelheid steentjes op elk terrein anders. Een dun laagje steentjes is misschien voldoende voor het aanleggen van een padvast bestrating in je tuin. Terwijl een oprit voor je auto zeker een dikkere laag nodig heeft en een betere ondergrond. Meestal wordt er een fundering aangebracht van menggranulaat. Daaroverheen komt een laag van Achterhoeks padvast. Hierdoor blijven de steentjes mooi op hun plek en hoef je niet elke keer te harken om de steentjes weer op hun plek te leggen.

De Achterhoeks padvast is een bestrating dat tegen een regenbui kan. En de aangebrachte fundering zorgt ervoor dat het water makkelijk wegloopt in de grond. Hierdoor krijgen de planten in de tuin voldoende water en blijft het water niet op het pad liggen.

Aanleggen van een Achterhoeks padvast

Het aanleggen van een Achterhoeks padvast is over het algemeen zeer eenvoudig in vergelijking met andere vormen van bestrating, zoals stenen leggen. De eenvoud ligt vaak bij het eventueel bestaande pad weghalen of de ondergrond waar de bestrating op komt te liggen. Het aanleggen van het pad is dan ook vaak voordelig wat het Achterhoeks padvast nog aantrekkelijker maakt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*