Breng buiten naar binnen met aromatherapie

Een van de fijnste dingen aan buiten zijn is de lekkere frisse lucht. Een schone, zuivere lucht met de heerlijke geur van buiten, kan soms echt wonderen doen. Wat nou als je dit gevoel naar binnen kunt brengen? Dat kan met aromatherapie! Hier de stappen om een verfrissend buitengevoel te creëren binnen in je eigen huis!

Stap 1: een aroma diffuser kiezen

Een aroma diffuser is een apparaatje waarmee je water en eventuele etherische olie kunt vernevelen door je huis. Dit heb je dus nodig om het buitengevoel door je huis te verspreiden. Welke aroma diffuser heb je daar dan voor nodig? Een goede etherische olie is eigenlijk de belangrijkste stap, maar omdat niet elke etherische olie goed werkt met elk apparaat, raad ik mijn favoriete merk Geurwolkje aan. Zij hebben hele mooie diffusers en ik weet zeker dat er een design tussen zit die in jouw interieur past. Een mooi design voor het echte buiten gevoel heeft bijvoorbeeld een combinatie van houtlook en groen.

Ook zonder etherisch olie kan een diffuser de luchtkwaliteit in je huis al verbeteren. Door het vernevelen van alleen water wordt de luchtvochtigheid in huis hoger. Dat geeft al een prettig gevoel doordat het alle klachten van droogheid kan verlichten. Van droge huid tot een droge hoest. Maar met etherische olie worden alle voordelen naar een volgend niveau getild.

Stap 2: kies goede kwaliteit etherische olie

De etherische olie is waar de magie gebeurt. De juiste etherische olie brengt het buitengevoel naar binnen door niet alleen een heerlijke geur te verspreiden, maar ook door de lucht te reinigen. Waar vind ik goede etherische olie? Het is heel belangrijk om een goede kwaliteit olie te gebruiken van 100% natuurlijk afkomst om van alle voordelen van aromatherapie te genieten. Geurwolkje garandeert deze kwaliteit.

Stap 3: kies de juiste geur

Cederhout, rozemarijn, grove den, zee-den en tea tree. Allemaal natuurlijke geuren met een eigen werking. Sommige ontspannend en andere luchtzuiverend. Samen vormt het een frisse buitengeur waardoor je je midden in de natuur waant. Met de geur van bomen en natuur kan het zelfs de luchtwegen verzachten en je het gevoel geven alsof je net een frisse neus hebt geschept, zonder je eigen huis te verlaten. Al deze geuren vind je in ‘boswandeling’ een van mijn favoriete blends van Geurwolkje.

De geursensatie van aromatherapie is dus echt een ideale oplossing nu de lente nog even op zich laat wachten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*