Creëer diepte in je tuin met een horizontale schutting

In je tuin ben je constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om nog meer sfeer te creëren. Je hebt al veel geprobeerd, maar het lijkt nog steeds een beetje alsof de muren op je af komen in je tuin. In deze blog helpen we je hiermee, namelijk door uit te leggen hoe een horizontale schutting je helpt meer diepte te creëren en daardoor meer ruimte. Lees snel verder!

Horizontale lijnen maken meer diepte

Het klinkt misschien gek, maar het is weldegelijk zo: wanneer jij een tuin hebt vol horizontale lijnen, lijkt je tuin een heel stuk groter. In feite werkt het als een soort optische illusie, die in heel veel verschillende gevallen wordt toegepast. Denk maar eens na over hoe je zelf diepte zou tekenen: met horizontale lijnen. Wanneer je dus het gevoel hebt dat in jouw tuin de muren op je af komen, is het slim om te investeren in deze horizontale lijnen. De volgende keer dat je je tuin binnentreedt, zul je versteld staan over hoeveel diepte er is. 

De horizontale schutting

Een goede manier om dit te bereiken, is door te werken met een horizontale schutting. We zien veel mensen kiezen voor het tegenovergestelde: een verticale schutting. In veel gevallen kan dit ook een uitstekende keuze zijn, maar het effect is hierbij ook het tegenovergestelde, dus in jouw geval raden we dit af.

Het fijne aan de horizontale schutting is dat je hier nog vrij veel mee kunt spelen. Zo zijn er verschillende houtsoorten waarvan de schutting gemaakt kan worden, is het formaat in veel gevallen aan te passen en kun je ook kiezen voor wel of geen kleur. Zodra de schutting staat, kun je ook nog nadenken over hoe je de nieuwe diepte optimaal kunt benutten. Dit kun je doen door nog meer lijnen aan te brengen, maar ook hierin kun je spelen, aangezien een contrast in het gebruik van vormen ook erg mooi kan zijn. 

HekwerkonlineIn het ideale scenario vind je een specialist die niet alleen de horizontale schuttingen voor je maakt, maar die je ook nog eens helpt met een scherpe, stijlvolle inrichting hiervan. Wanneer jij te werk gaat met Hekwerkonline, vind je precies dit. Jouw tuin beschikt over een nieuwe dimensie, die jullie samen als geen ander weten te benutten. Neem een kijkje op hun website en ervaar het zelf!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*