De 4 soorten hondenkussen vullingen

slapende hond in mand

Na verloop van tijd kan een hondenkussen wat leger lijken en kan het kussen beginnen uit te zakken. Door veel gebruik van een hondenkussen door uw hond, gaat het kussen na verloop van tijd uitzakken. Dit is te zien aan, dat het kussen na verloop van tijd haar elastische vorm verliest of het kussen oogt een stuk leger als voorheen. Dan is het tijd voor nieuwe of extra vulling in uw hondenkussen. Maar welk soort vulling is nu geschikt voor uw kussen? Hieronder de 4 soorten hondenkussen vullingen en hun eigenschappen;

Vlokken

Vlokken, ook wel Polyether vlokken genaamd, is gemaakt van schuimrubber. Dit zorgt ervoor dat de vlokken samen erg stevig zijn en veel comfort bieden. Deze vlokken zijn zacht en zorgen dan ook voor een zacht kussen. Door de veerkracht van de vlokken komt het kussen na gebruik weer terug in oorspronkelijke positie.

Schuim

Schuim in uw hondenkussen zorgt voor de optimale verdeling van het lichaamsgewicht van uw hond. Schuim neemt niet heel snel de lichaamswarmte van uw hond over, maar zorgt wel voor een zacht en comfortabel hondenkussen.

Fiberfill

Fiberfill vulling is nog veerkrachtiger dan vlokken en super licht. Daarnaast is de Fiberfill vulling goed in staat om de warmte van uw hond vast te houden. Deze vulling zorgt voor een licht hondenkussen die snel na gebruik in de oorspronkelijke vorm terugkeert.

EPS Parels

EPS Parels vormen zich helemaal naar de vorm van uw hond en tegelijkertijd nemen de EPS Parels de lichaamstemperatuur van uw hond snel over. Zo kan uw hond in iedere positie lekker ontspannen. Let wel op, als u hondenkussen hoes snel kopt kan dan kan het gaan ‘sneeuwen’ vanwege de vele kleine balletjes (EPS Parels).

Alle soorten hondenkussen vullingen zijn in verschillende hoeveelheden verkrijgbaar, kijk daarom altijd even of uw hondenkussen vulling bijgevuld moet worden of dat de vulling volledig vervangen moet worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*