De beste aanhangwagen voor hoveniers

Iedere hovenier heeft een aanhangwagen nodig voor het vervoeren van tuinmachines, gereedschap en/of tuinafval. Je bent als hovenier regelmatig onderweg naar klanten. Het is hierbij belangrijk dat de lading veilig wordt vervoerd. Of dit nou gaat om tuinmachines, grind, tegels, gereedschap, planten of zand. 

Als je een aanhangwagen wilt kopen is het Nederlandse merk Hapert een uitstekende keuze. Hapert is al jarenlang marktleider van de Benelux op het gebied van lichte aanhangwagens. Als je kiest voor Hapert dan ben je verzekerd van een betrouwbare en oersterke aanhanger.

Als je op zoek gaat naar de beste aanhangwagen voor jou dan is het verstandig om te letten op het laadvermogen, afmetingen en het type. In dit artikel vertellen we meer over deze punten waar je op moet letten.

Laadvermogen

Het laadvermogen van een aanhanger is enorm belangrijk. Je weet vaak zelf wel wat je allemaal wilt vervoeren met de aanhanger en welk maximaal laadvermogen hiervoor nodig is. Toch is het van belang om hier even goed op te letten en eventueel advies over te vragen. Zo moet er bij het laadvermogen gekeken worden na de maximale geremde treklast van de auto. Dit kan je vinden in het kentekenbewijs van de auto. 

Afmetingen

Als het gaat om de afmetingen dan is het belangrijk om je af te vragen hoeveel laadruimte je nodig hebt en waarvoor je de aanhangwagen precies wilt gebruiken. Vaak wordt er gekozen voor een brede en lange aanhangwagen als de maximale geremde treklast van de auto dit aankan, zodat er zo veel mogelijk meegenomen kan worden. 

Type aanhanger

Er zijn veel verschillende typen aanhangwagens te vinden op de website van Hapert. Hoveniersbedrijven kiezen voor voor een kipper aanhangwagen. Deze aanhanger kan gekiept worden, waardoor tuinafval, grond of grind gemakkelijk gelost kan worden. Naast de kipper zijn ook enkelas en tandemas aanhangwagens populair onder hoveniers. Benieuwd naar de modellen van Hapert? Of direct een nieuwe aanhangwagen kopen/leasen? Bekijk hier het assortiment van Hapert!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*