“De complete tuinbeleving met de terrashaard”

We kennen het allemaal wel. De schemering die opkomt tijdens een prachtige zomeravond. Waar het overdag heerlijk warm was, begint het nu toch aardig af te koelen. Ben je nog niet klaar om weer naar binnen te verhuizen? Dan is een terrashaard misschien de ultieme oplossing. De stijlvolle terrashaard brengt naast zijn warmte ook sfeer met zich mee. Het kleurrijke vlammenspel en de knisperende houtblokken zijn al snel niet meer weg te denken uit jouw mooie achtertuin. 

Wat is een terrashaard

Overweeg je om een terrashaard te kopen? Om de juiste beslissing te nemen is het handig om te weten wat een terrashaard nou precies is. Een terrashaard kent namelijk verschillende benamingen. De meest bekende zijn; tuinkachel, buitenkachel en houtkachel. Echter wordt de terrashaard wel regelmatig verward met de vuurkorf. Een vuurkorf werkt met een open systeem. Het bestaat uit een open mand waar de houtblokken inliggen. Een terraskachel heeft meestal een gesloten systeem met een eigen rookkanaal. Een terrashaard is niet alleen een warmtebron. Met zijn strakke en tijdloze uitstraling is het een sfeervolle toevoeging aan je achtertuin.

Verschillende soorten terrashaarden en kachels

Terrashaarden -en kachels zijn er in veel varianten. Eigenlijk kan je de verschillende benamingen in één zin samenvatten: De sfeervolle warmtebron in alle soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een losse terrashaard aan te schaffen met een kort rookkanaal. Ook buitenkachels zijn verkrijgbaar in elke vorm en maat. Deze kan je vaak vinden in een aanbouw of een veranda. 

De voordelen van een terraskachel 

Om jou te helpen bij het nemen van de juiste beslissing, hebben wij hieronder drie voordelen voor je op een rijtje gezet. Ontdek welke voordelen een terraskachel met zich meebrengt!

  1. Minder last van rook 

Heb je geen kachel buiten? Dan ben je misschien gewend om een heerlijk vuur te maken in een vuurkorf of een vuurschaal. Het probleem bij een open vuur is dat de rook elke kant kan opwaaien. Voor je het weet sta je midden in een rookwolk. Bij een terraskachel verdwijnt de rook via het rookkanaal dat zit aangesloten. Hierdoor verdwijnt de rook hoger de lucht in, waardoor je er minder last van hebt. 

  1. Een hoog rendement

Een terrashaard met een goed rookkanaal genereert een grote dosis warmte. De haard heeft 

over het algemeen een goede warmteverspreiding en is bij gebruik vaak energiezuiniger. Dit komt doordat een terrashaard meestal een bescheiden hoeveelheid aan hout verbruikt per stookbeurt. Dit zorgt voor een hoger rendement en is vaak milieuvriendelijker.  

  1. Overal toegestaan

Anno 2023 mag er ‘officieel’ geen openhaard meer worden ingebouwd. Een fijne eigenschap van een terraskachel is dat bijna iedereen er wel een kan plaatsen. Heb je een grote tuin of terras tot beschikking, of woon je in een rijtjeshuis; het is overal toegestaan. Dit komt doordat de terraskachel niet werkt met een open vuur.  

Jouw persoonlijke smaak

Nu je weet dat terrashaarden in allerlei soorten en maten verkrijgbaar zijn, hangt de juiste keuze af van je persoonlijke smaak. De kwaliteit van de terrashaard speelt natuurlijk ook mee bij het maken van je keuze. Terrashaarden- en kachels zijn gebouwd van diverse materialen. Vergelijk de verschillende varianten en laat je informeren door een speciaalzaak. Het assortiment wat zij aanbieden is vaak kwalitatief beter dan wat er wordt aangeboden in een tuincentra of bouwwinkel. Kijk bijvoorbeeld eens bij het aanbod van buitenhaarden bij Kachelmaterialenshop!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*