De leukste bloembollen om nu te planten!

Bloembollen zijn fantastisch om je tuin mee op te fleuren. Je plant ze één keer en daarna kun je er járen van genieten. Ze komen elk jaar terug. Als je nog geen bloembollen in de tuin hebt liggen en deze afgelopen herfst niet hebt geplant, zullen ze dit voorjaar niet meer bloeien. Maar voor zomerbloeiers is dit juist hét moment om aan de slag te gaan. Hier een aantal van mijn favoriete zomerbloeiers, die je nu kunt planten om in de zomer van de te genieten.

Agapanthus

De agapanthus wordt ook wel eens Afrikaanse lelie genoemd. Het is een bloem met een tropische uitstraling, wat goed past bij de tropische temperaturen die we soms krijgen in de zomer. Een bloem bestaat eigenlijk uit een verzameling kleinere bloemetjes. Hoe dit er precies uit ziet ligt aan het soort agapanthus. Hij kan dus variëren in vorm en kleur, maar het maakt eigenlijk niet uit welke je kiest, ze zijn allemaal mooi. Een andere leuke bijkomstigheid van deze bloem is dat het vlinders aantrekt. Zo kun je niet alleen van de bloem maar ook van deze leuke insecten genieten. De Afrikaanse lelie houdt wel erg veel van zon en warmte, zorg dus dat hij op een zonnige plek komt te staan.

Knolbegonia

De knolbegonia is een echte klassieker. Het klinkt misschien ouderwets, maar ze zijn prachtig om te zien. Ze kunnen dubbel- of enkelbloemig zijn en zijn natuurlijk beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. De begonia is makkelijk te verzorgen ze hebben alleen genoeg water en een plekje met indirecte zon nodig. Deze bloemen doen het zowel buiten als binnen goed. Een veelzijdig, fleurig bloemetje dus!

Dahlia’s

Dahlia’s zijn heel populaire zomerbloeiers. En terecht! Er zijn veel verschillende vormen welke allemaal even prachtig zijn. Er zijn hoog groeiende en laag groeiende varianten en ze komen in alle kleuren die je kunt bedenken. De kans is dus heel groot dat er een tussen zit die jou aanspreekt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*