De top 4 makkelijkste kamerplanten

Een kamer vol planten geeft meteen een echt thuisgevoel, maar niet iedereen is gezegend met groene vingers. Ben jij zo iemand? Dan is deze blog voor jou! Hieronder stellen we een lijst op gevuld met de 4 makkelijkste en onderhoudsvriendelijke planten die je in je kamer kan zetten!

Cactus

Als er één plant hufterproof is, dan is het wel een cactus. Dit is de perfecte plant voor iemand met niet zulke groene vingers. Als je hem een keer vergeet water te geven dan is dit niet zo erg. Cactussen kunnen namelijk meerdere keren hun eigen gewicht in water opnemen. In je kamer kunnen ze dan ook wel een maand zonder water!

Hydroplant Zamioculcas

Deze makkelijke kamerplant zal je niet veel werk mee hebben, maar het is wel een pareltje in je kamer. De hoeveelheid licht en water maakt hem allemaal niet zoveel uit. Als je hem wel een licht plekje geeft, zal hij wel sneller groeien dan in het donker.

Sansevieria

De Sansevieria wordt ook wel vrouwentong genoemd. Deze plant is een echte woestijnplant en doen het goed op een beetje droogte. Daarom hoef je deze ook pas water te geven als de aarde helemaal droog is. Waar je sommige planten het beste uit de teeltpot kan halen, mag je de vrouwentong hier lekker in laten staan. De gaatjes aan de onderkant van de pot zorgen ervoor dat het overtollige water kan weglopen. Zo gaan de wortels niet rotten.

Peperomia

Deze plant behoort tot de vetplantenfamilie. Als je al een beetje kennis hebt van planten, dan weet je dat vetplanten wel tegen een stootje kunnen. De Peperomia is heerlijk groen en heeft weinig aandacht nodig. Zet hem in een plekje waar geen of weinig direct zonlicht komt, en hij doet het prachtig. Af en toe een beetje water vindt hij ook wel fijn. Een echte knapperd voor in je kamer!

Kamerplanten bij fleurdirect

Ben je helemaal geïnspireerd en wil je je kamer graag opvrolijken met wat kamerplanten? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Bij fleurdirect kan je zelf je planten bestellen, kies een pot erbij die je mooi vindt en wij bezorgen het opgemaakte geheel bij je thuis!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*