De tuin als pronkstuk van jouw huis

Fantaseren over een mooie tuin doen we allemaal wel eens. Dat droomplaatje werkelijkheid laten worden, is voor veel mensen echter een grote uitdaging. Ze kiezen dan maar voor bestrating of proberen wat uit en zijn dan toch niet helemaal tevreden. Gelukkig kun je met een paar handige tips al prachtige resultaten bereiken. Zo maak je jouw tuin niet ‘gewoon de tuin’, maar wordt deze plek het pronkstuk van jouw huis. Een plek om in te genieten, ontspannen en waar je graag jouw familie en vrienden in uitnodigt.

Afstemmen op wat jij nodig hebt

Als je een tuin gaat ontwerpen, is het belangrijk dat je eerst goed nadenkt over jouw wensen. De tuin moet immers bij jou passen. Wil je lekker een boek kunnen lezen? Zorg voor een comfortabele stoel. Wil je graag vlinders of bijen in je tuin? Koop dan een vlinderstruik en houdt rekening met de verhouding 1/3 bestrating en 2/3 beplanting. Kies dan vooral voor bloemen, zodat bijen naar jouw tuin gelokt worden.
Ben je niet zo handig met planten? Kies dan voor makkelijk te onderhouden planten of neem een bewateringssysteem. Wil je niet urenlang bezig zijn in de tuin? Boomschors tussen de planten, zorgt ervoor dat onkruid minder snel groeit. Door goed na te denken over wat jij nodig hebt, wordt de tuin een fijne plek waar je een hele lange tijd in kunt genieten.

Buiten en binnen met elkaar verbinden

Het is mooi als buiten en binnen bij elkaar passen. Zorgen voor verbinding tussen die twee hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Balans kun je bereiken door dezelfde kleuren te gebruiken en de interieurstijl van binnen naar buiten te halen. Bij bijvoorbeeld een industriële woonstijl, kun je kiezen voor buitenmeubels van staal en donkere kleuren. Als je meer van romantiek houdt, zijn kaarsen en zachte kussens een slimme toevoeging. Deze kleine aanpassingen zorgen ervoor dat jouw tuin echt onderdeel wordt van het huis. De gordijnen mogen daarom lekker open blijven, want jouw tuin is het laten zien waard

Genieten van warmte en sfeer

Als de temperaturen dalen, is de tuin niet de meest aantrekkelijke plek om in te zitten. Dit komt voor in de winter, maar ’s avonds kan het ook behoorlijk afkoelen. Hierdoor kun je minder gebruik maken van de mogelijkheden en voordelen die jouw mooie tuin te bieden heeft. Dat is zonde! Gelukkig is ook dit probleem gemakkelijk op te lossen. Met een tuinkachel zorg je ervoor dat je het hele jaar kunt genieten van de tuin. De kachel zorgt niet alleen voor warmte, maar brengt ook sfeer met zich mee. Er zijn hele mooie exemplaren beschikbaar, die je kunt afstemmen met de inrichting in het huis. Zo zorg je voor balans en kun je het hele jaar genieten in jouw mooie tuin!

Goede verlichting

Verlichting is een erg belangrijk onderdeel van de tuin. Zo kun je ’s avonds gemakkelijk door te tuin lopen om bijvoorbeeld iets uit de garage te halen, maar kun je ook langer buiten tafelen. Verlicht de looproute en zorg voor een mooie lamp boven de tafel. Ook hier kun je weer spelen met het interieur van binnen. Zacht licht zorgt bijvoorbeeld voor een romantisch effect en wit licht oogt modern. Daarnaast kunnen lampen ook extra sfeer toevoegen. Met een spotje kun je een mooie boom,(rozen)struik of kunstelement uitlichten, wat zorgt voor een magisch effect. Zo zorg je voor de kers op de taart.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*