Decoratie op de eettafel: welke accessoire kies je?

De eettafel is het sfeervolste punt in veel huishoudens. Hier kom je samen om met je gezin te eten, te borrelen met je vrienden en spelletjes te spelen met familie. Er gebeurt heel veel op deze plek, waardoor deze ruimte moeilijk is om te stylen. Decoratie op de eettafel is leuk, maar moet niet in de weg staan. Wat zet jou nou eigenlijk neer op een ronde eettafel? Wat zijn daarnaast juist passende accessoires voor op een grote eettafel? Wij geven je drie tips waar je op moet letten bij het aankleden van de eettafel.

Ga de hoogte in op de eettafel

Een eettafel heeft vaak een groot vlak, dus een plat accessoire valt minder snel op. Met een hoge vaas of een dienblad met een verhoging kun je daar verschil in maken. Op grote tafels mag er een expressieve eyecatcher staan. Een grote bos droogbloemen of mooie takken in een pot zijn ook een toevoeging op je eettafel. 

Tip: Heb jij een grote ronde eettafel? Kies dan voor een object met een andere vorm. Ga bijvoorbeeld voor een hoge bolle vaas die de vorm van de eettafel weer tot z’n recht trekt.

Houd het ruimtelijk

Een groot object kan makkelijk het zicht blokkeren in een kleine ruimte. Ga in dat geval voor een accessoire dat ruimtelijk oogt. Denk aan glas of dun metaal waar je als het ware doorheen kunt kijken. Een glazen vaas, fruitmand of een stolp zijn goede voorbeelden voor ruimtelijke decoratie op een eettafel.

Tip: Wist je dat een ronde eettafel een ruimte groter doet lijken? Als je een kleine eetkamer hebt, is het verstandig een kleine ronde eettafel van 110 cm neer te zetten.

Match de decoratie met je eettafel

Zorg ervoor dat de kleuren van je woonaccessoires matchen. Niet alleen met elkaar, maar ook met de rest van je interieur. Varieer met materialen en met hoogte. Plaats bijvoorbeeld kandelaars in verschillende hoogtes bij elkaar en zet er een plantje of wat kleine vaasjes met droogbloemen tussen.

Heb jij inspiratie nodig voor het aankleden van de eettafel? De drie tips in dit artikel helpen je een handje!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*