Dingen om rekening mee te houden als je een zwembad in de achtertuin wil aanschaffen

Ben jij van plan om dit jaar of deze zomer een privé zwembad te gaan halen voor in de achtertuin? Dit is een goed idee dat je ervan verzekerd dat je altijd een frisse duik kunt nemen thuis, ongeacht of er nu een lockdown is of niet. Het aanschaffen van een zwembad voor in de achtertuin is een flinke investering, en wij zijn hier om je even op weg te helpen. Hier zijn drie dingen waar je op kunt letten om jouw eigen zwembad ervaring het meest soepel mogelijk te laten verlopen.

Bedenk hoe je het zwembad schoon gaat houden

Met veel plezier, komt er ook een hoop verantwoordelijkheid bij het hebben van je eigen zwembad kijken. Zo moet het bad natuurlijk gevuld worden met water, maar moet dat water ook schoon blijven! Bij aanschaf van een zwembad is er altijd wel een zeil aanwezig waarmee je het bad kunt afdekken na gebruik of in de avond. Maar er zijn ook extra, alternatieve methoden die je een helpende hand bieden bij het schoonmaken van je zwembad. Denk aan een filter die je in de hoek van het bad plaatst, of een net of stofzuiger waarmee je pluisjes, blaadjes en andere vuiltjes gemakkelijk uit je bad kunt vissen.

Wees realistisch qua afmetingen

Hoe groter, hoe beter… of toch niet? Hierbij is het erg van belang dat je realistisch bent over wat er wel en niet past. Hoeveel ruimte hou je over in de rest van je tuin? En welke vorm is het meest efficiënt om de ruimte in je achtertuin nuttig te gebruiken? Bedenk dat de afmeting van het bad waarvoor je gaat, ook bepaalt hoeveel moeite je moet doen om het in elkaar te zetten en ook voor de onderhoud van je tuin en het zwembad. Wees hierin realistisch en plan het goed.

Welk soort zwembad?

Er zijn verschillende typen zwembaden. Ze zijn verschillend qua vorm, rond, rechthoekig of vierkant, maar ook het materiaal waarvan een zwembad gemaakt is kan verschillen. Hierbij is het ene materiaal steviger dan het andere en dit bepaalt ook hoeveel moeite het kost om het bad in elkaar te zetten of te verplaatsen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*