Dit ben je kwijt aan energie voor je tuin

Door alle omstandigheden dit jaar is voor iedereen de zomervakantie iets anders dan dat we gewend zijn. De kans is dus groot dat u meer tijd in uw tuin zult doorbrengen. Op warme zomerdagen willen we ook kunnen afkoelen. Daarnaast zijn er misschien ook nog wel andere dingen die je nu wilt plaatsen in de tuin, omdat je er meer tijd doorbrengt. Vaak denken we van tevoren niet aan hoeveel energie een aanbouw zoals een jacuzzi of een vijver in je tuin gaat kosten. Het is echter goed om te weten. Hieronder vertellen we je waar je op kunt rekenen qua energiekosten.

Jacuzzi

Aangezien een reis naar het buitenland deze zomer geen optie lijkt, is het beste wat je kunt doen lekker relaxen in je eigen achtertuin. Om toch nog een vakantiegevoel te krijgen, kopen steeds meer mensen een jacuzzi. Houd er rekening mee dat dit meer dan € 1000 aan energie per jaar kan kosten. Hoeveel het precies is, hangt af van hoe vaak je erin zit en hoeveel watt de jacuzzi verbruikt.

Wil je ook nog lekker baantjes kunnen trekken in een zwembad? Dan krijgt u naast aanschaf en onderhoudskosten ook te maken met hoge energiekosten. Zo betaal je gemiddeld zo’n € 200, – voor elektriciteit voor een zwembadpomp en gemiddeld € 450, – voor een warmtepomp. Dit is iets om over na te denken bij het kopen.

Vijver

Als u geen zwembad, maar wel water in de tuin wilt, kunt u kiezen voor een vijver in de tuin. Ook een vijver verbruikt energie. Als eerste de vijverpomp die ook nog eens energie verbruikt. Hierbij moet u denken aan 200 euro per jaar. Wilt u uw lange zomeravonden doorbrengen op het terras met een kachel? Reken dan op ongeveer 42 euro per jaar.

Vergelijk energie

Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Het hangt er ook van af hoeveel u voor uw energie betaalt. Daarom is regelmatig je energie vergelijken verstandig om te doen. Zeker nu de tarieven nog nooit zo laag waren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*