Dit is waar je op moet letten bij het bestraten van een oprit

De oprit is één van de zwaarst belaste en meest gebruikte stukken bestrating van elke tuin. Omdat de oprit vaak intensief gebruikt en zwaar belast wordt, is het van groot belang dat de oprit daar goed tegen bestand is. Goede tegels, het juiste legverband en een sterke, stabiele ondergrond zijn daarom onmisbaar. Wil jij jouw oprit (opnieuw) bestraten? Wij vertellen je waar je op moet letten.

De juiste bestrating

Voor het bestraten van een oprit is niet elk soort bestrating geschikt. Het is belangrijk dat de bestrating genoeg draagvermogen heeft om voertuigen te kunnen dragen. Daarom zijn dunne tegels af te raden bij het bestraten van de oprit. De stenen van de oprit moeten een minimale dikte van 7 centimeter hebben. Stenen met een dikte van minimaal 7 centimeter breken en scheuren niet onder het gewicht van een voertuig, zodat jouw oprit mooi blijft en er geen verzakkingen ontstaan.

Het juiste legverband

Omdat een oprit vaak zwaar belast wordt, is het belangrijk dat het legverband van de oprit daar tegen bestand is. Niet elk legverband is even stabiel, waardoor er sneller verzakkingen kunnen ontstaan. Voor de oprit is een visgraatverband, keperverband of elleboogverband het meest geschikt. Dergelijke legverbanden zijn stabiel en sterk, waardoor jij jouw auto met een gerust hart op de oprit kunt parkeren en je niet bang hoeft te zijn voor verzakkingen.

Het belang van een goede ondergrond

Wil jij lang van jouw bestrating genieten? Dan is een goede, stabiele ondergrond onmisbaar. Een sterke ondergrond zorgt ervoor dat de bestrating niet verzakt en gewoon belast kan worden. Zo blijft de uitstraling van jouw oprit mooi en verzorgd en kan jij er jarenlang onbezorgd gebruik van maken. Het creëren van een stabiele, krachtige ondergrond is een flinke klus. Zo moet de ondergrond laag voor laag aan worden getrild met trilplaat en moet er bij sommige soorten bestrating gebruik worden gemaakt van speciaal zand. Als al deze werkzaamheden op de juiste manier worden uitgevoerd, kan jij daarna onbezorgd gebruik maken van jouw oprit.

Het bestraten van de oprit uitbesteden

Wil jij zeker weten dat jouw oprit op de juiste manier wordt bestraat, zodat jij er jarenlang onbezorgd van kunt genieten? Dan is het aan te raden om het bestraten van de oprit uit te besteden aan een ervaren stratenmaker. Een stratenmaker kan je adviseren bij het kiezen van de juiste bestrating en het juiste legverband. Daarnaast weet een stratenmaker feilloos hoe je een goede, stabiele ondergrond creëert, zodat er geen verzakkingen ontstaan en jij jarenlang onbezorgd van jouw oprit kunt genieten. Het bestraten van de oprit is bij een stratenmaker in goede handen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*