Dit is wat je moet weten over halfverharding

Op het gebied van verharding zijn er veel mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor bestrating, grind, asfalt, betonplaten en puin om wegen en/of paden mee te verharden. Ben je echter op zoek naar een vorm van verharding die geen schade aanricht aan de natuur in de omgeving en een mooie uitstraling heeft? Dan is halfverharding de beste keuze. Halfverharding heeft een chique, verzorgde uitstraling en is 100% natuurlijk, waardoor het geen schade aan het milieu kan aanrichten. Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze vorm van verharding.

Wat is halfverharding?

Halfverharding is een fijnkorrelig breekmateriaal, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Het is een restproduct uit steengroeves en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Hierdoor mag halfverharding 100% natuurlijk en milieuvriendelijk worden genoemd. Halfverharding heeft een hoge hardheid, waardoor het zeer geschikt is om te gebruiken als verharding voor wegen, paden en pleintjes. Dankzij de hoge hardheid van halfverharding kan het hoog en intensief belast worden. Van gewoon verkeer tot zwaar werk- en landbouwverkeer, niets is te zwaar voor halfverharding. De hoge hardheid zorgt er niet alleen voor dat halfverharding zwaar belast kan worden, het zorgt er ook voor dat beschadigingen nagenoeg niet voorkomen, waardoor deze vorm van verharding een zeer duurzame investering vormt. Halfverharding is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er voor elke omgeving een passende vorm van halfverharding verkrijgbaar is.

Waar wordt halfverharding voor gebruikt?

Halfverharding kan op allerlei verschillende manieren worden gebruikt. Zo kan halfverharding gebruikt worden om opritten en oprijlanen mee te verharden, maar is het ook zeer geschikt voor de verharding van paden in parken, begraafplaatsen en op golfbanen. Daarnaast kan halfverharding gebruikt worden om recreatieplaatsen en fietspaden mee te verharden en is het dankzij de hoge hardheid geschikt om te gebruiken voor het verharden van bermen. Omdat halfverharding verkrijgbaar is in verschillende kleuren, is er altijd een kleur halfverharding beschikbaar die helemaal aansluit op de situatie.

De voordelen van halfverharding

Halfverharding kent veel voordelen ten opzichte van andere verhardingssoorten:

  • Halfverharding heeft een chique doch natuurlijke uitstraling. Hierdoor geeft het elk pad, elke berm, elke oprit en elke weg een verzorgde en afgewerkte uitstraling, zonder dat het afbreuk doet aan de natuur in de omgeving
  • Halfverharding wordt gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, waardoor deze vorm van verharding geen schade aanricht aan de natuur in de omgeving. Halfverharding is dan ook zeer geschikt voor de verharding van paden in (beschermde) natuurgebieden
  • Halfverharding heeft een hoge hardheid, waardoor beschadigingen aan deze verharding nagenoeg niet voorkomen
  • Halfverharding is onderhoudsarm
  • Halfverharding is ondoordringbaar, waardoor onkruidvorming nagenoeg geen kans krijgt

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*