Dit kan niet missen in jouw tuinontwerp!

Dit kan niet missen in jouw tuinontwerp!

Een tuin ontwerpen is hartstikke leuk, maar kan ook erg uitdagend zijn. Soms moet je keuzes maken omdat simpelweg niet alles past. En hoe ga je het ontwerpen? Teken je alles uit op papier of zijn er nog handigere manieren? Ik geef je graag een paar tips om mee te beginnen!

Hoe pak je het ontwerpen aan?

De eerste stap waar je over na moet denken is hoe je de tuin wil gaan ontwerpen. Pak je een potlood en papier en ga je zo aan de slag? Er is een veel handigere manier. Je kunt met verschillende apps en websites je tuin ontwerpen online. Dit is veel gemakkelijker! Je voert een keer goed alle dimensies van de tuin in en daarna kun je alles eenvoudige verschuiven en aanpassen. Komt geen gum aan te pas! Lees meer over het online ontwerpen van je tuin bij Woonlovers, na het lezen van onze blogs natuurlijk.

Als je een geschikt platform hebt gekozen kun je de tuin opmeten en alle gezinsleden vragen om hun tuinwensen op een rijtje te zetten. Zo kun je gaan spelen met verschillende selecties van deze tuinwensen. Het laatste wat je moet weten voor je begint met ontwerpen is de stand van de zon of eigenlijk de ligging van de tuin. Hoe zal de zon over de tuin gaan?

Deze elementen kunnen niet missen

Nu je weet hoe de zon gedurende de dag over de tuin gaat weet je precies waar je al schaduw hebt en waar je veel zon hebt. Dit is belangrijk, want een van de belangrijkste elementen in de tuin in de zomer is een goede schaduwplek. Je kunt ervoor kiezen om deze te plaatsen aan de kant van de tuin die al schaduwrijk is zodat je zoveel mogelijk zon overhoudt in de tuin. Of je kunt deze juist plaatsen waar veel zon is zodat je meer schaduw hebt. Dit ligt natuurlijk aan je persoonlijke voorkeur. De meest nuttige schaduwplek voor ons Nederlandse weer is een overkapping, omdat je daar ook droog kunt zitten als het regent, maar ook een pergola is een leuke optie.

Over ons wisselvallige en soms teleurstellende weer gesproken. Een element wat ook echt niet kan missen in je tuinontwerp is een tuinhaard. Met een tuinhaard bij je tuin of lounge set verleng je de periode dat je van je fantastische tuinontwerp kunt genieten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*