Een balansbord voor in de tuin

Een balansbord is helemaal in de laatste tuin. Nu de lente weer bijna arriveert wordt het tijd om naar buiten te gaan en te spelen. Een balansbord kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en er zijn talloze mogelijkheden met dit leuke speelgoed. Lees hier meer over een balansbord en mocht je er nog geen hebben, dan weet ik zeker dat je er na het lezen van dit blogbericht ook een wilt hebben.

Balansborden, rockers of wiebelborden, zo worden ze tegenwoordig genoemd. Ze komen van Waldorf-scholen (ook bekend als vrije scholen in Nederland) en zijn nog nooit zo populair geweest als nu. Je kunt ze gebruiken voor oefeningen zoals een tunnel, schommelstoel, glijbaan en alles wat je kind (of jezelf) verzint.

Wat is een balansbord en hoe kan het gebruikt worden

Een balansbord is een boog die op verschillende manieren kan worden gebruikt om het spelen te stimuleren. Zoals een soort hek wanneer je het opzij legt, zoals een hut of tunnel wanneer je het ondersteboven plaatst, of als een haspel wanneer je het op zijn bolle kant naar beneden legt. Je kunt actief spelen, hem gebruiken in een hindernisbaan of als glijbaan. Maar ook voor een moment van rust. Bijvoorbeeld, met een schapenvacht erin om lekker zacht te liggen. Je kunt het ook bijna als een springplank in de keuken gebruiken als je samen koekjes gaat bakken. In principe is het bedoeld voor gebruik binnenshuis, maar u kunt het ook op een zonnige dag op gras gebruiken. Het ideale van dit balansbord is ook dat je het in principe niet hoeft te verwijderen, het ziet er ook geweldig uit in het interieur. De meeste opties zijn ook beschikbaar in kleuren die goed bij elkaar passen.

Ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen

Het meeste bekende merk balansbord is het merk Wobbel. Een Wobbel plank is ook geschikt voor oudere kinderen en volwassenen. Door het bord als trainingsmiddel te gebruiken, kunnen doelwitspiergroepen worden versterkt en uitgerekt. Ze helpen u of uw kind om balans en coördinatie van handen en ogen te oefenen. Bovendien helpt een Wobbel plank kinderen bij hun ontwikkeling en proprioceptie. Dit betekent dat ze zich meer bewust zijn van hun fysieke lichaam en lichaamsdelen. Ze helpen kinderen een evenwichtsgevoel te ontwikkelen, maar het evenwichtsorgaan wordt ook gestimuleerd. Daarom kan het ook ideaal worden gebruikt als fysiotherapie. Er zijn zelfs oefeningen waarmee een balansbord de taal kan helpen ontwikkelen door ritmisch te leren spreken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*