Een duurzame tuin?

Een duurzame tuin?
Een duurzame tuin?

Je hebt het vast wel opgemerkt in het nieuws, de klimaatveranderingen en hoeveel dat tegenwoordig meespeelt. Tegenwoordig is het klimaat een groot punt, wil jij nou helpen aan het klimaat dat kan met een duurzame tuin.

Verduurzaming

Het gebruik van duurzame producten is een algemene trend die betrekking heeft op de tuinen. Zo is er ook steeds meer bewustwording op het gebied van gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen en tuinmeubelen. Ook steeds meer van onze leveranciers bieden duurzame producten aan. De hele tuin bestraten heeft namelijk meer effect op jezelf en de omgeving dan je misschien wel denkt. Zo blijkt uit onderzoek dat de omgeving warmer wordt door stenen die warmte vasthouden en terugkaatsen, beland er meer water in het riool waardoor het systeem overbelast raakt en is de biodiversiteit is minder. Bovendien zorgt groen in je omgeving ervoor dat je gelukkiger bent, Fonteyn is er bijvoorbeeld al heel erg mee bezig.

Led-verlichting

Verlichting is zoiets dat echt iets extra’s geeft aan je tuin. Het geeft de tuin een sprookjesachtig en onwerkelijk effect en is bovendien erg praktisch. Denk aan lampjes die je oprit aangeven of het pad verlichten. Maar ook als het donker is kun je nog gezellig in je tuin zitten. De toekomst van buitenverlichting is LED-verlichting. LED-licht heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van halogeen lampjes. Het is wel 80% zuiniger, gaat 10 keer zo lang mee en kan een natuurlijk lichtkleur geven. Met verlichting is het mogelijk om elk element in de tuin of zelfs de hele tuin op de juiste manier te verlichten.

Voor meer tips voor een duurzaam leven kijk je hier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*