Een mooi uitzicht vanuit de tuin

Een mooi uitzicht vanuit de tuin

Op deze blog schrijven we veel over de tuin. Het tuinieren, leuke planten en tuininrichting. Maar heb je ook een leuk uitzicht vanuit de tuin? Aan de omgeving kun je niet zoveel veranderen, maar waar je wel invloed op hebt is het uiterlijk van je eigen woning. We geven je graag een paar tips hoe je het exterieur van je eigen huis kunt opfleuren.

Gevelpanelen

Gevelbekleding zijn panelen die je aan de buitenkant van je huis kunt bevestigen waardoor je het uiterlijk van je huis in een klap volledig kunt veranderen. Van moderne metalen platen en kunststof tot een natuurlijke look met houten gevelbekleding of steen. Er zijn een hoop leuke dingen mogelijk. Bekleed de hele gevel of een deel hiervan. Zo hoef je niet langer genoegen te nemen met die bakstenen muren en kun je helemaal zelf kiezen hoe jouw huis er uit gaat zien. Daarnaast heeft gevelbekleding nog een paar extra voordelen. Doordat de gevel bedekt is, is deze beter beschermt tegen weersinvloeden. Daarnaast voegt het ook een extra laag isolatie toe en kun je er zelfs voor kiezen om tussen de gevel en de nieuwe panelen nóg meer isolatiemateriaal toe te laten voegen. Zo kunt je niet alleen het uiterlijk aanpassen, maar ook de isolatie van je woning een stuk verbeteren, wat weer goed is voor het klimaat en jouw energierekening.

Aan de slag met verf

Een andere optie om je uitzicht te verbeteren is om een likje verf aan te brengen. Dit kan het volledig verven van je gevel zijn, slechts een stukje of een mooie muurschildering op een tuinmuur. Je gevel verven is een relatief makkelijk klusje. Laat je goed adviseren over welke verf je het beste kunt gebruiken en daarna zou je het zelfs zelf kunnen doen. Een andere leuke optie is om een muurschildering te maken of te laten maken op een stukje muur. Dit kan op de gevel zijn maar dit kan ook op een tuinmuur of de muur van het schuurtje. Zo heb je weer een vrolijk stukje kunst in de tuin.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*