Een natuurlijkere tuin? Zaai wilde bloemen

Wil je een kleurrijke tuin die er natuurlijk uitziet maar geen idee hoe je dit aanpakt? Het is erg simpel! Je hoeft bij wilde bloemen niet iets te ontwerpen of veel onderhoud te plegen, het gaat in principe vanzelf.

Zaden

Voor een wilde bloementuin heb je eigenlijk alleen maar zaden nodig. Deze zijn gemengd en gemixt, dus je hoeft niet eens te beslissen welke waar gaan voor een natuurlijke look. Zo’n zakje gemende zaden is ook nog eens relatief goedkoop. Je hebt twee soorten, eenjarige zaden en tweejarige zaden.

Eenjarige wilde bloemen

Eenjarige zaden zaai je tussen maar en juni, en zullen datzelfde jaar nog groeien tot kleurrijke planten. Je hebt er dus snel profijt van. Het zaaien is simpel, je hoeft alleen te zorgen voor een stuk grond. Op gras kunnen de zaden zo gestrooid worden, op grond moet je het eerst even omspitten zodat het goed los komt. Strooi de zaden ongeveer 5cm apart van elkaar, maar als dit niet lukt is dat geen ramp. Verder hoef je niks te doen. Binnen een korte tijd zal een kleurrijk tafereel jouw tuin opleuken. Aan het einde van de zomerperiode zullen de planten uitgebloeid zijn. Je kunt ze dan maaien zodat er nog zo’n 4cm van de steel over blijft, en daarna spit je de grond om. Volgend jaar zal je weer kunnen genieten van deze planten. Dit kan je zo’n twee keer doen voordat de planten volledig op zijn.

Tweejarige wilde bloemen

Tweejarige zaden zaai je later op het jaar, rond augustus. In dat warme weer kan de plant zich goed in de aarde woelen en vastnestelen, om sterk genoeg te zijn om de winter te doorstaan. Plant je ze te laat, goede kans dat ze kapotvriezen. In het voorjaar van het jaar daarna zullen deze planten uit de grond schieten en staan ze trots in jouw tuin. Uiteindelijk zullen ze aan het eind van de zomer weer afsterven waarna ze het jaar daarna net zo sterk weer terugkomen. Het is dus een consistente plant perfect als je niet teveel onderhoud wilt aan jouw tuin.

Voor de laatste huis- en tuintrends kijk je op huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*