Een onderhoudsvriendelijke tuin is perfect – maar hoe doe je dat?

Verrassende bronnen van inspiratie

We houden allemaal van een kleurrijke tuin met prachtige bloemen en leuke accessoires op strategische plekken. We vinden het heerlijk om met lekker weer buiten te zitten in de zon, of onder de overkapping wanneer de regen ons weer eens verrast. Maar waar we een hekel aan hebben, is het constante onderhoud aan de tuin. Goed, een keertje onkruid wieden is geen issue, net als een paar keer de schutting schilderen. Maar elke week tweemaal grasmaaien, woekerende planten terugsnoeien of werken met het gras dat overal tussen de tegels doorgroeit, dat is een heel ander verhaal. Een onderhoudsvriendelijke tuin is een goed streven, maar hoe begin je daarmee?

Kies de juiste planten, grassen en struiken

Kies je op de gok een paar soorten planten en struiken, dan kunnen we je garanderen dat een onderhoudsvriendelijke tuin er niet in zit. Bepaalde grassoorten en heideplanten groeien namelijk altijd door en worden een dominante factor in de tuin. Door te kiezen voor siergrassen en planten die minder onderhoud vergen, breng je het onderhoud aan de tuin al bijna met de helft terug. Laat je vooral informeren door de experts, een onderhoudsvriendelijke tuin begint namelijk met de juiste planten en struiken.

Maak gebruik van de innovatieve oplossingen

Je bent niet de eerste die de strijd aangaat met onkruid tussen de tegels door en woekerende planten of grassoorten. Daarom is het goed om te kijken naar de oplossingen die er zijn. Gebruik vooral niet direct verschillende bestrijdingsmiddelen, want daar wordt het doorgaans niet beter van. Moet de stoep nog gelegd worden? Kies dan voor de speciale netten die je onder het gele zand kunt leggen. Zij zorgen ervoor dat er geen gras onder de tegels door kan groeien. Ook kan gras niet wortelen wanneer het toch tussen de tegels gekomen is. Daarmee wordt het ook alweer een stuk makkelijker.

Kies de juiste accessoires in de tuin

Met de juiste accessoires heb je ook minder onderhoud nodig. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een kwalitatief set tuinstoelen dat wel gewoon schoon te maken is, of een tafel die gemakkelijk opklapbaar is en weggezet kan worden wanneer het weer omslaat. Met de bol.com kortingscode wordt het makkelijk om deze items tegen lage prijzen aan te schaffen. Zo heb je minder onderhoud en ook nog eens minder kosten bij het onderhoudsvriendelijk maken van de tuin.

En dan eindelijk genieten!

Een onderhoudsvriendelijke tuin is een heerlijk streven. Het is even werk, er zijn vaak aardig wat aanpassingen nodig, maar het resultaat mag er zijn. Terwijl de buren gras moeten maaien en in de hete zon het gras tussen de tegels weghalen, geniet jij van je drankje, op je ligstoel onder de parasol te genieten van je vakantie. Dát maakt het de moeite natuurlijk meer dan waard!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*