Een tuin zonder drempels dankzij drempelhulpen

In relatief veel tuinen heeft men te maken met drempels. Bijvoorbeeld in de vorm van trappetjes of een drempel van de schuur. Met fietsen, scooters, kruiwagens of motoren kan dit voor ongemak zorgen. Het hoogteverschil kost namelijk extra inspanning en de kans op vallen is groter. Maar ook voor ouderen en kinderen, kan een drempel vervelend zijn. Om het ongemak te verminderen wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van drempelhulpen.

De huidige moderne drempelhulpen zijn sterk, bestand tegen vocht en zijn gemaakt van een stroef materiaal. Meestal wordt gekozen voor rubber. Voorbeelden vindt u via: drempelhulpen.

Bedrijven

Een drempelhulp is geschikt tot een hoogte van ongeveer 15 centimeter. Bij een grotere hoogte kunnen er twee oplopen na elkaar worden gelegd met een horizontaal tussenstuk. Ook kunt u kiezen voor een trappetje. Uiteraard is dat wel minder geschikt voor objecten met wielen.

Niet alleen in tuinen, ook bij bedrijven wordt het gebruik van drempeloplopen steeds meer ontdekt. Dit komt mede doordat  er steeds meer oog komt voor ergonomie en veiligheid. Dankzij een oploop kan extra inspanning voor de gebruiker van een karretje of kruiwagen worden verminderd. Ook wordt de kans op het omvallen van het rijdend object of de lading verkleint.

Verschillende soorten

Doordat drempelhulpen steeds sterker worden, zijn deze tegenwoordig ook geschikt worden voor voertuigen zoals heftrucks, motoren en auto’s. Veel rubberen oplopen zijn tegenwoordig al geschikt tot een gewicht van 2500 kilo. Bepaalde typen zijn zelfs bestand tegen een gewicht van 10.000 kilo.

Daarnaast zijn er ook steeds meer maten verkrijgbaar. Zoals extra brede oplopen van wel vier meter breed. Dit kan een handige oplossing zijn voor brede schuifdeuren, garagedeuren of overheaddeuren.

Maar er kan ook worden gekozen voor een vaste helling. Bijvoorbeeld van stenen of cement. Dit is met name handig bij grotere hoogten. Een drempeloploop zou daar bij te steil worden. Bijvoorbeeld bij een hoogteverschil groter dan 20 centimeter. In zulke gevallen kan een helling worden gemaakt. Uiteraard neemt een helling wel wat meer ruimte in en is het niet demontabel. Echter kunt u ook kiezen voor een helling van gras. Hierdoor gaat de helling op in de tuin en ontstaat een speels effect. Dit is echter minder geschikt voor objecten met banden in verband met spoorvorming bij nat weer.

Via de volgende link vindt u diverse voorbeelden: drempelhulpen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*