Een tuinhuis ombouwen tot ideaal buitenverblijf

tuinplek.nl

De zomer staat weer voor de deur. Het ideale moment om het binnenleven naar buiten te verplaatsen. Hoe ideaal is het om van je tuinhuis een plek te maken waar je het hele jaar door kunt genieten. Wij leggen je in dit artikel uit hoe je dat doet!

#1 Opruimen

Een groot deel van alle tuinhuizen wordt gebruikt om overbodige spullen of tuingereedschap op te slaan. Voor je kunt beginnen aan de verbouwing is het van belang dat je het tuinhuis eerst volledig opruimt. Ga goed na wat je nog wilt gebruiken en dus een andere opslagplek nodig heeft. Schroom niet om overbodige spullen naar de sloop of kringloop te brengen!

#2 Isoleren

Om het hele jaar door te genieten van je tuinhuis is het belangrijk dat je er in alle 4 jaargetijden kunt zijn. Een goede isolatie speelt hier een belangrijke rol in. Voor je aan de inrichting begint moet de isolatie in orde zijn. Aangezien veel tuinhuizen van hout zijn, kan het een behoorlijke opgave zijn om de kou buiten of warmte binnen te laten. Plaats tochtstrips onder deuren en ramen en zorg voor een dubbele houten muur met daartussen isolatiemateriaal. Daarnaast kun je plisse gordijnen, deze raambekleding heeft een isolerende werking. Handig!

#3 Inrichten

Nu je je tuinhuis goed geïsoleerd hebt en je zonwering binnen hebt, is het tijd om hem in te richten. Dit is iets persoonlijks! Wat voor functie wil je het tuinhuis geven? Een kantoor of liever een relaxroom. Houd bij het inrichten van je ideale buitenverblijf constant de sfeer die je wilt creëren in gedachten.

#4 Gadgets

Wanneer je ‘extra’ woning bewoonbaar is, kun je hem gaan finetunen. Je wilt niet constant terug naar je woning moeten voor kleine dingen. Een buitentoilet, koffiezetapparaat en koelkast zijn absoluut geen overbodige luxe om het totaalplaatje compleet te maken. Denk goed na wat jij nodig hebt zodat je ongestoord kunt genieten van je vakantie in eigen tuin!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*