Een warm terras, ook in de koude maanden

warm terras

In de tuin genieten van het terras is een perfecte activiteit tijdens een warme zomerdag. Maar ook tijdens de koude herfst en winter kun je van dat terras genieten. Dan moet je de juiste verwarming hebben. Dit geeft ook een stuk extra sfeer aan de tuin.

Variatie aan soorten en kwaliteit

Voor elk soort terras en voor elke wens is er wel een soort verwarming die daar bij past. Er zijn een aantal meest voorkomende soorten:

Verwarmer op gas

Deze zijn er in alle vormen en maten, maar ze werken allemaal op gas. Door de vlam die gecreëerd wordt, ontstaat er een warm en gezellig geheel op het terras. Het handige aan deze vorm is dat het makkelijk verplaatsbaar is. Door de aansluiting met een losse gasfles, heb je niet veel gedoe met kabels en aansluitingen. Ook heb je door het gas de vlam snel aan en kun je er meteen gebruik van maken.

Verwarmer op vuur

Hieronder vallen onder andere de vuurschaal, vuurtafel, de vuurkorf en de terrashaard. Dit zijn objecten waarbij je zelf het vuur moet stoken, meestal met blokken hout. Dit kost extra tijd en moeite, maar voegt wel een extra gezellige sfeer toe aan je tuin. Je krijgt dat echte kampeergevoel, en in tegenstellingen tot andere soorten verwarmen kan je dit ook gebruiken om bijvoorbeeld marshmallows te roosteren of oud hout op te stoken.

Verwarmer op elektriciteit

Hieronder vallen de heaters en de infrarood verwarming. Dit zijn objecten die geen directe vlam hebben, maar werken met rood licht of warme lucht. Ze zijn stil, efficiënt en warm, maar worden niet altijd als even gezellig ervaren. Ook heb je met meer bedrading te maken dan bij andere vormen. Voor de meeste mensen met een vast terras hoeft dit geen probleem te zijn.

Van welke soort verwarming wordt jij het warmst? De belangrijkste aspecten voor de keuze zijn de gezelligheid en de grootte van het terras wat je wilt verwarmen.

Voor meer handige tuintips ga je naar wonenwijzer.nl 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*