Essentieel tuingereedschap voor de beginnende tuinierder

Een nieuw huis, een nieuwe tuin. Voordat je aan de slag kan, heb je nog wel wat dingen nodig. Hieronder de essentiële gereedschappen die je vanaf dag één al in je schuur hoort te hebben.

Tuinhark

Met een tuinhark wordt het makkelijk om je tuin te ontdoen van losse bladeren en takken. Vooral in de herfst zal je hier dankbaar om zijn. Helpt ook enorm bij het planten van nieuwe dingen, de vingers creëren kleine geultjes waar de zaden in vallen en goed in de grond zitten.

Schop

Bij het tuinieren zal je veel in de grond moeten zijn, en een schop is daar het perfecte gereedschap voor. Het beste is om een grote schop met lange steel en een kleine handschop te hebben.

Snoeischaar

Een handig apparaatje die bij elke tuinsoort wel van pas komt. Je kunt er dunne takken, gras, bladeren, wortels en meer mee bijknippen. Zo behoud je altijd een verzorgd uiterlijk. Zorg voor een scherp exemplaar, zodat de snijwondjes van de planten klein zijn en sneller genezen dan bij een botte schaar.

Gieter

Planten hebben altijd water nodig, maar de hoeveelheid die ze nodig hebben verschilt per seizoen. Het is daarom handig om ten minste twee gieters aan te schaffen, een grote voor in de warme maanden, en een kleine voor de koude maanden. Zo hoef je niet te sjouwen of de hele tijd naar de kraan te lopen als dit niet hoeft.

Heggenschaar

Voor takken die te dik zijn voor de snoeischaar is er de heggenschaar. Voor de wat grotere planten of bosjes is dit ook het juiste gereedschap om ze een verzorgd uiterlijk te geven.

Hogedrukreiniger

Als er een groot terras of veel houten elementen aanwezig zijn in de tuin, is een hogedrukreiniger ideaal. Deze zal vuil reinigen die je met een bezem of zeep niet mee kan pakken, en geeft je tuin weer een fris nieuw aanzicht.

Bezem

Het meest voor de hand liggende, maar juist daarom ook vaak vergeten gereedschap, de bezem. Deze kan bij vrijwel elk karwei in de tuin van pas komen. De bezem die je binnen gebruikt is over het algemeen niet geschikt, omdat deze te dunne haren heeft.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*