Essentiële tips bij het kiezen van een tuindeur

Tuindeuren werden ooit alleen gevonden in de huizen van de rijken. Moderne productietechnieken hebben ze op grotere schaal beschikbaar gemaakt en tegenwoordig zijn er meer keuzes dan ooit. Van traditionele Franse deuren tot moderne dubbelgevouwen deuren, u kunt de stijlen mixen en matchen om uw droomhuis te creëren.

De beste plaatsing van een patiodeur/tuindeur is in een kamer met uitzicht op de achtertuin of het balkon, hoewel het niet ongebruikelijk is om openslaande deuren naar de zijkant van het huis te vinden om beter toegang te krijgen tot die ruimte. Denk bij het overwegen van een nieuwe patiodeur aan uw visie op de deuren in uw huis. In welke kamer zal het zijn? Waar zou het voor openstaan? Is het nodig voor de overgang tussen aangrenzende ruimtes?

Tip 1: Bepaal welke openingsmethode het beste bij de ruimte past

Meet bij het kiezen van een ruimte voor uw patiodeur hoeveel ruimte u zowel aan de binnen- als buitenkant heeft. Dit geeft u een idee van welke bedieningsstijl het beste zou werken. Terrasdeuren zijn verkrijgbaar in zwenk-, zwenk- en schuifbewegingsstijlen. Een openslaande terrasdeur heeft aan de buitenkant een vrij pad nodig. Als er weinig ruimte is, passen schuifdeuren misschien het beste. Ze zijn een goede oplossing in ruimtes waar eenvoudig geen volledige draaideur kan worden geplaatst, zoals een balkon of serre.

Tip 2: Bepaal hoeveel ruimte de tuindeur mag innemen van de muur

Wanneer u oude openslaande deuren vervangt, heeft u de mogelijkheid om de grootte van de ingang te wijzigen. De nieuwe openslaande deuren hoeven niet dezelfde grootte te hebben als de oude.

Sommige huiseigenaren kiezen voor openslaande deuren om de lengte van de muur te verlengen, waardoor een grote entree ontstaat die de indruk geeft van een uitgebreide woonruimte.

Tip 3: Bepaal welke ruimte het meest geschikt zou zijn voor tuindeuren

Het kan heet in de keuken worden, vooral in de zomer, en openslaande deuren zijn een manier om de ventilatie te verhogen. Bovendien kan de keuken, een van de meest populaire gebieden van het huis, en een extra ingang helpen met de verkeersstroom.

Terrasdeuren kunnen veel licht toevoegen aan een anders donkere ruimte. Als u een deel van de garage wilt omzetten in een bonusruimte, creëert een patiodeur een openings- en sluitstructuur (naast de garagedeur) en zorgt voor licht en ventilatie.

Tip 4: Bepaal welk glas u wilt

Veel huiseigenaren richten zich op behandelingen met patiodeuren om zonnewarmte te regelen, privacy toe te voegen en te beschermen tegen tocht die binnenkomt tijdens koeler weer. Gordijnen en jaloezieën belemmeren echter vaak het zicht. Met de ontwikkeling van innovatieve glastechnologieën worden terrasdeuren steeds beter uitgerust om het huis te isoleren en te beschermen. Er zijn verschillende soorten typen ramen en deuren. Zo vindt u pvc ramen en deuren Lier en aluminium ramen en deuren Lier. Pvc ramen en deuren hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast zin ze ook nog eens onderhoudsvriendelijk en isolerend. Aluminium ramen en deuren hebben een iets meer modernere look en zijn van uitstekende kwaliteit.

Tip 5: Onderzoek het onderhoud

Afhankelijk van het kozijnmateriaal, vereisen sommige terrasdeuren meer zorg en onderhoud. Houten terrasdeuren moeten bijvoorbeeld regelmatig worden geschuurd en opnieuw worden geverfd. Deuren van pvc en aluminium minimaliseren een deel van dit onderhoud aan de buitenkant.

Kies uiteindelijk het materiaal dat goed presteert voor waar u woont en hoeveel onderhoud u bereid bent te verwerken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*