Ga je schilderen? Dit is het belang van kwaliteitsverf.

schilder

Een doorgewinterde schilder weet meestal exact waar hij zijn verf moet kopen en dat goedkoop vaak duurkoop is. Een thuisklusser heeft hier minder ervaring mee en zal sneller geneigd zijn om die goedkope verf van de Action te halen bijvoorbeeld. Hier snij je jezelf alleen maar mee in de vingers, lees hier waarom!

Het aanbrengen is lastiger

Het schilderen met een goedkopere verf is vaak minder praktisch. Een verf van een kwaliteitsmerk is vaak geoptimaliseerd voor het perfecte balans tussen smeerbaarheid en dekking. Dit is vaak met een inferieure verf niet het geval waardoor je soms wel een lekker smeerbare verf hebt, maar deze simpelweg niet goed dekt. Hierdoor moet je veel meer lagen aanbrengen dan met een goede verf. Dit kost niet alleen veel tijd, maar uiteindelijk ook meer geld.

Duurzaamheid

Een verf van hoge kwaliteit is daarnaast ook veel duurzamer. Dit houdt in dat het uiteindelijke schilderresultaat een langere levensduur heeft dan wanneer je zou hebben geschilderd met een minder goede verf. Na enkele jaren zal het resultaat nog net zo goed zijn als de dag dat het geschilderd is dankzij een goede hechting. Een minder goede verf zal deze hechting vaak niet kunnen waarmaken. Binnen enkele jaren heb je dus kans dat de verf loslaat en dat je dit opnieuw moet gaan schilderen. Dit zal opnieuw weer tijd en geld kosten.

Grote merken zoals Sigma Coatings voelen zich daarnaast ook persoonlijk verantwoordelijk voor deze duurzaamheid. Niet alleen bij jou op de muur, maar ook in de natuur. 
Met de productie van hun verf streven deze merken dan vaak naar een vermindering van de belasting op het milieu door bijvoorbeeld de CO2-uitstoot te verminderen, meer te recyclen en te besparen op het energieverbruik tijdens de productie. De merken die hier naartoe werken hebben vaak ook een bepaald keurmerk waaraan je dit kunt zien.

Waar komt dit verschil vandaan?

Een echt slechte verf kom je vandaag de dag bijna niet meer tegen. Voorheen was dit verschil veel groter. Zo was er bijvoorbeeld kans op schadelijke stoffen in de verf zoals lood.

De reden dat er tegenwoordig in verf zo’n prijsverschil kan zitten ligt hem voornamelijk in de grondstoffen die gebruikt worden in de verf. Zo maken producenten van kwaliteitsverf bijvoorbeeld gebruik van duurdere pigmenten. Deze zorgen ervoor dat een verf zijn kleur beter zal behouden en dat de verf beter zal dekken. Daarnaast wordt er in sommige verf de stof silicium verwerkt wat zal bijdragen aan een betere weerstand tegen uv-straling.

Conclusie: Wees bewust over de verf die je in huis haalt voor het schilderen van je muren, het lakken van je houtwerk en het behandelen van je meubels. Sommige verf kan in een eerste oogopslag duur overkomen naast goedkopere potten van de ‘concurrent’. Je kan met deze goedkope verf echter veel duurder uitvallen doordat je meer verf moet gebruiken voor een mooi resultaat. Daarnaast is de kans groot dat je het sneller over moet doen doordat het een minder lange levensduur heeft. Wees dus geen dief van je portemonnee en ga voor kwaliteit!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*