Geef jouw tuin een moderne uitstraling met schanskorven

Wil jij de uitstraling van jouw tuin naar een hoger niveau tillen? Dan zijn schanskorven iets voor jou. Schanskorven zijn grote, stalen korven, gevuld met stenen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en breedtes en kunnen op allerlei verschillende manieren gebruikt worden. Zo kunnen schanskorven gebruikt worden als erfafscheiding, geluidswal en tuindecoratie en worden ze zelfs gebruikt om duinen mee te beschermen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over schanskorven.

Wat zijn schanskorven?

Schanskorven zijn grote korven, gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten. Deze korven worden gevuld met breukmaterialen, meestal breukstenen of glasbrokken, en kunnen gebruikt worden als erfafscheiding, geluidswal of tuindecoratie. De staalmatten die gebruikt worden voor het vervaardigen van de korven hebben een draaddikte van minimaal 4 millimeter. Deze draaddikte zorgt er voor dat de schanskorven gevuld kunnen worden met allerlei materialen, zonder dat de korven uitbuiken of scheefzakken. Uitbuiken houdt in dat het gewicht en de druk van de stenen te zwaar wordt voor de staalmat, waardoor deze bol gaat staan. De hoge draaddikte zorgt er voor dat dit niet gebeurd, waardoor je jarenlang van de schanskorven kunt genieten. Schanskorven worden over steigerbuizen geplaatst, waardoor ze rechtop blijven staan en voldoende stevigheid hebben.

Waar kunnen schanskorven voor gebruikt worden?

Schanskorven kunnen op allerlei verschillende manieren in de tuin gebruikt worden. Zo kan je er voor kiezen om schanskorven te gebruiken als erfafscheiding, maar zijn ze ook zeer geschikt om verschillende delen van de tuin van elkaar te scheiden en kunnen ze gebruikt worden om hoogteverschil in de tuin op stijlvolle wijze op te vangen. Heb jij geen ruimte voor een erfafscheiding van schanskorven, wellicht omdat jouw erfafscheiding nog goed is of beter bij je past, maar wil je wel schanskorven in jouw tuin laten plaatsen? Dan kan je altijd kiezen voor een schanskorvenwaterval of een tuinhaard gemaakt van schanskorven. Daarnaast is het mogelijk om zelf borders en/of bloembakken te creëren van schanskorven en behoort zelfs een kant-en-klare brievenbus van schanskorven tot de mogelijkheden.

Passende schanskorven voor elke tuin

Schanskorven zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, variaties en formaten. Zo heb je de keuze uit breukstenen en glasbrokken, allebei verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Wil jij dat jouw tuin met schanskorven een rustieke, warme uitstraling krijgt? Dan is het aan te raden om te kiezen voor schanskorven met lichtgekleurde breukstenen. Wil jij liever een moderne, minimalistische stijl in de tuin creëren? Dan zijn grijze breukstenen of glasbrokken een betere keuze. Omdat jij jouw schanskorven zelf kunt vormgeven, is er voor elke tuin passende erfafscheiding verkrijgbaar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*