Geef kleur aan je huis met glas in lood

Wil je graag een beetje kleur geven aan je huis maar weet je niet zo goed hoe? Denk dan eens aan glas in lood ramen. Dit lijkt misschien ouderwets, maar kan juist heel mooi zijn. Glas in lood doe je bijvoorbeeld in de voordeur, of misschien wel in glazen deuren in je huis. Lees hieronder wat je allemaal kan met glas in lood ramen.

Wat is een glas in lood raam?

Een glas in lood raam wordt samengesteld vanuit verschillende stukken glas die aan elkaar gesoldeerd worden met lood. Vaak hebben de stukken glas verschillende kleuren om een mooi patroon te creëren. Door glas in loodramen krijg je vaak gekleurd licht in je huis, wat niet alleen een mooi effect heeft, maar ook een gezellige en huiselijke sfeer creëert.

Glas in lood in je huis

Glas in lood hoeft natuurlijk niet alleen in je ramen aan de buitenkant. Als je tussenduren hebt in bijvoorbeeld je woonkamer en keuken, dan kan het mooi zijn om hier een ruit in te plaatsen met glas in lood. Zo maak je bijvoorbeeld een mooi gekleurd randje naast je glas in lood, maar het is ook zeker mogelijk om de hele ruit een mooi glas in lood patroon te geven.

Glas in lood ramen zelf ontwerpen

Hoe leuk is het om zelf een patroon te ontwerpen voor je glas in lood raam. Vaak kunnen glasateliers je patroon wel maken van glas in lood. Doe inspiratie op online en maak een ontwerp wat precies bij je past. Gebruik kleuren die je mooi vindt en patroontjes die passen bij je huis. Vind je dit te veel werk of lijkt het je toch te moeilijk? Glasateliers maken dan graag persoonlijke ontwerpen voor in je huis.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*