Geld lenen voor een nieuwe tuin

Het laten aanleggen van een nieuwe tuin is niet goedkoop. Of je nou een eigen tuin in de zwembad wilt of een luxe loungeset waar je lekker kan genieten van de late zomeruurtjes en een barbecue met vrienden. Er is een grote kans dat je niet zomaar het geld in één keer hebt om dit aan te leggen, als je toch een graag je tuin wilt verbouwen is het een optie om het geld te lenen.

Welke lening voor je tuin

Het is vaak lastig in te schatten welke lening nou echt het beste bij je past. Als je twijfelt is het slim om de hulp van een expert in te schakelen. Zo weet je precies hoeveel je kan lenen en wat het slimste is voor jouw situatie. Geld lenen bij Overstappen.nl gaat samen met een advies die precies bij jou past. Hieronder hebben we alvast een paar opties voor jou neergezet, zodat je alvast een idee hebt wat bij jou past.

Voor het financieren van je tuin heb je verschillende opties. Zo kan je er voor kiezen om een persoonlijke lening te nemen. Dit is de meest overzichtelijke lening, je weet namelijk precies hoeveel je leent, welk rentetarief je betaalt en wanneer je klaar bent met aflossen. Als je precies weet hoeveel geld je nodig hebt is dit vaak de meest geschikte leenvorm.

Als je meer behoefte hebt aan meer flexibiliteit, voor het geval de kosten van je tuin hoger of lager uitpakken, dan kan je kiezen voor een doorlopend krediet. Je bepaalt tot aan het kredietlimiet zelf hoeveel geld je opneemt en je betaald alleen rente over het opgenomen bedrag. Hiermee kan je heel wat geld besparen als je uiteindelijk minder uitgeeft dan dat je dacht nodig te hebben.

Een lening oversluiten

Wat veel mensen niet weten is dat je je lening ook kan oversluiten. Bij een lening oversluiten los je een bestaande lening af met een nieuwe lening. Als je dit doet tegen een lagere rente kan je veel geld besparen. Je moet er goed op letten dat de rente van je nieuwe lening lager is dan die van je oude lening, zo kan je veel geld besparen en met een gerust hart je droomtuin aanleggen!

Het is vaak handig om te kijken hoeveel je maandelijks uitgeeft aan rente over je leningen. Als je dit bedrag vergelijkt met de rentes van andere kredietverstrekkers kom je er misschien wel achter dat het allemaal veel goedkoper kan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*