Het bloeiseizoen komt eraan: bereid je tuin voor!

Op dit moment zit de kou nog in de grond, maar toch kijken we uit naar een mooi en zonnig bloeiseizoen. Het is een goed idee om je tuin alvast voor te bereiden op het voorjaar en de zomer, zeker nu de zon zich alweer vaker laat zien. Dat doe je door bijvoorbeeld na te denken over welke bloemen en planten jij dit jaar in de tuin gaat zetten. Kies je voor een tuin vol bloemen, zoals de opvallende zonnebloem en kleurrijke papavers? Of heb je een moestuin, en ben je van plan de lekkerste groenten en kruiden te zaaien, zoals basilicum? Haal je nu alvast de zaden in huis, dan kun je in het zaaiseizoen snel van start!

Basilicum in de tuin

Basilicum is een feestje om te kweken. Het groeit snel, geurt heerlijk en past perfect in verschillende gerechten, van een heerlijke pasta tot een frisse, zomerse salade. Je kunt het gemakkelijk kweken in een pot, maar ook in de volle grond. Zorg ervoor dat je de basilicumplant op een beschutte plek zet waar het lekker warm is, en waar slakken er niet bij kunnen. Je kunt dus alvast een mooi plekje in je tuin of moestuin reserveren voor dit lekkere kruid. 

Geef een groen cadeautje

Heb je de zomer al in de bol, en wil je je vrienden of familie een leuk cadeautje doen dat groeit? Een leuke tip is om een greengift met klavertjes cadeau te geven. Een greengift bestaat uit een schijfje aarde, een klein potje en een zakje met zaadjes. Dat maakt het een fijn cadeautje om weg te geven. Je kunt verschillende soorten greengifts weggeven, bijvoorbeeld klavertjes, vergeet-me-nietjes en bosviooltjes. Die doen het leuk in de meegeleverde potjes, maar ook in bakken of potten in de tuin!  

Ruim de tuin niet direct op

Omdat het nog vroeg in het jaar is, doe je er goed aan om nog even te wachten met het opruimen van je tuin. Laat de gevallen bladeren nog even liggen voor de egeltjes en de insecten die ze gebruiken als schuilplaats in de koudere nachten. Rond eind maart kun je beginnen om je tuin zaaiklaar te maken. Steek de grond los met een woeler en ploeg het onkruid onder, waardoor je het als groenbemester toevoegt aan de grond. Daarvan groeit wat je er ook zaait nog beter!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*