Het raadsel van de tuinslang

Je bent lekker de tuin aan het sproeien en na een paar tellen komen er alleen nog maar een paar druppels uit de slang. Alweer een knik in de slang! Je gooit de tuinslang een beetje omhoog en je hoopt dat het knikje eruit zal gaan. Maar je blijft werpen en draaien totdat je er zelf duizelig van wordt. Maar de knik blijft zitten. Je loopt er naar toe en je haalt het knikje er dan maar persoonlijk uit. Maar dan volgt ander onheil: hij gaat weer spuiten en dat 15 meter verderop. Rennen en het sproeistuk pakken maar ach, je spuit natuurlijk jezelf hierbij nat. Uiteindelijk is dat een keer of zes gebeurd maar je bent dan toch eindelijk weer klaar met plantjes en gazon water geven. Slang oprollen en opbergen. Ook dit is weer een waar gevecht met de waterslang. Hij wil steeds precies de andere kant op dan jij wil en bovendien is na deze handeling de slang schoon, maar zelf zit je onder de modder.

Tuinslangen en waterslangen zijn er op de wereld om jou te helpen en te ondersteunen. Gewoon water zonder morsen verplaatsen van de kraan aan de muur naar het bloemperkje. Is dat nou zo veel gevraagd? Kennelijk zijn er veel slangen exact zo ontworpen om jou te ergeren en vies te maken. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Kies de juiste waterslang, liefst een beetje professionele, en het water geven wordt weer een pretje.

Welke waterslang kun je het beste kiezen?

Een goeie pvc waterslang voor professioneel gebruik heeft een speciale inlage zodat de slang niet kan torderen. Dat is een ander woorden voor wokkelen. En als slangen gaan torderen of wokkelen, kunnen ze gaan knikken, wat bij veel goedkopere waterslangen voorkomt. Deze slangen zijn geel van kleur en vallen dus goed op in de tuin en op het gras. Kun je er niet over struikelen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de slang naar de hogedrukspuit of naar de watertank. Ga voor een professionele waterslang die niet kan torderen en voorkom op deze manier problemen met waterstop, lekkage of vallen. Deze professionele waterslangen en tuinslangen koop je bij Buma.com, dé adviserende groothandel voor groen, grond en infra. 

Tuinslangen en waterslangen

Het blijven allemaal slangen om water in te transporteren, van A naar B. De tuinslang is de meest simpele slang, maar het is wel fijn als die ook echt doet waar hij voor is. En niet het water naar alle kanten behalve de goede op spuit of zelfs jezelf onder water zet. Zo is het ook met waterslangen. Ook die moeten hun werk veilig en vertrouwd doen. En niets anders. De mensen bij Buma kunnen je alles vertellen over slangen en koppelingen voor de agrarische sector, de grond-, weg- en waterbouw en de infra sector. Over de beste tuinslang, de te kiezen sleepslang, de transportslang, de zuigslang, de beregeningsslang en de bermmaaierslang. 

Het tuinslangmysterie opgelost!

Na het lezen van dit blog ben je weer wat wijzer geworden en weet je welke slang je gaat bestellen. Je weet nu alles over torderen en wokkelen en knikken en je wil in jouw tuin voortaan gebruik maken van een professionele waterslang waar je van op aan kunt. Dat je zeker weet dat je niet zelf wordt natgespoten en dat je niet steeds op zoek moet naar de knik in de slang. Als je een kleine tuin hebt, is dat niet zo heel erg maar als je elke vijf minuten een paar honderd vierkante meter moet aflopen wordt je er toch een beetje moe van. Voor vragen zitten we natuurlijk voor je klaar: info@buma.com of 0514 571826.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*