Hier moet je aan denken bij de aankoop van een zonnescherm

EG Photography

Als je buiten zonwering wilt ophangen ben je slimmer bezig dan zonwering aan de binnenkant van je huis. Zodra het zonlicht door je raam valt komt er warmte je huis binnen. En met de steeds warmere zomers in Nederland is goede temperatuurregulatie een must. Een zonnescherm kopen is een goede maatregel. Maar je kunt niet klakkeloos wat ophangen. Het loont de moeite om je goed in te lezen, maar daar ben je op dit moment mee bezig. Goed bezig dus!

Zonneschermen of knikarmschermen?

Je noemt een zonnescherm ook wel een knikarmscherm. Als je ooit een zonnescherm hebt zien inklappen zul begrijpen waar de naam knikarmscherm vandaan komt. De armen knikken helemaal naar binnen tot ze volledig verdwijnen in een bevestiging aan de muur. Deze bevestiging noem je de cassette. Je kunt zonneschermen kopen waarbij de cassette volledig gesloten is, en er zijn semi-cassette zonneschermen. Bij deze semi-cassette variant is de onderkant van de cassette open. De volledig gesloten cassette is de beste beveiliging van je knikarmscherm tegen de elementen en gaat het langst mee. Ze zijn wel iets duurder dan semi-cassette zonneschermen.

Kun je de zonwering buiten zelf ophangen?

Dit raden we doorgaans af. Het kopen van zonneschermen is geen kleine uitgave. Als je gaat besparen op de installatie kun je voor nare verrassingen komen te staan als het niet helemaal goed gaat. Als je tijdens de installatie je gevel beschadigt ben je nog veel verder van huis, financieel gezien. Daarnaast kun je bij een professionele installatie er vanuit gaan dat je langdurig, veilig kunt genieten van je zonneschermen. En mocht er toch iets niet goed gegaan zijn heb je garantie. Bij een installatiefout van jezelf is garantie vaak moeilijk. De veiligste keuze is om in zee te gaan met een gespecialiseerd bedrijf zoals Inhuis Plaza.

Wat zijn mogelijkheden?

Als je buiten zonwering wilt laten ophangen kun je kiezen uit vele materialen en kleuren. En bij het kiezen van deze materialen en kleuren moet je niet alleen aan de functionaliteit denken. Als de zon fel schijnt op bijvoorbeeld gele zonneschermen krijg je een warme gele gloed op je terras. Een blauwe stof geeft een hele andere sfeer, door de koelere kleur. En uiteraard wil je ook dat het er een afstandje ook mooi uitziet. Je wilt de buren niet laten schrikken. We hopen je een klein beetje op weg te hebben geholpen bij het kopen van jouw zonneschermen. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar Inhuis Plaza.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*