Hoe creëer je een Ibiza tuin?

Heb je een mooie tuin maar weet je niet zo goed hoe je deze sfeer kunt geven? Of ben jij ook helemaal gek op de Ibiza trend? Maak van jou tuintje de perfecte Ibiza hang-out en droom weg naar het idyllische eiland Ibiza in je eigen achtertuin! Maar wat is een Ibiza style tuin nu eigenlijk? Dit is een plek met een ongedwongen sfeer om te relaxen, die helemaal ingericht is in Ibiza thema. Wij geven je tips hoe je dit het beste kunt doen.

Maak gebruik van kralen

Wat je in het Ibiza thema veel ziet terugkomen, is het veelvuldig gebruik van kralen. Kralen heb je natuurlijk in alle soorten, kleuren en maten. Je kunt er de leukste accessoires mee maken en accessoires mee afstylen. Soorten kralen die bijvoorbeeld perfect in het Ibiza thema passen zijn Miyuki kralen. Gebruik bijvoorbeeld een lang touw waar je de kralen aan rijgt en knoop aan het einde leuke flosjes. Hang zo meerdere touwen naast elkaar. Weet je niet waar je kralen kunt kopen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de kralen groothandel.

Gebruik moderne meubels met veel wit

Kenmerken voor Ibiza zijn grote witte meubels, zoals bijvoorbeeld een grote eettafel met grote stoelen en tuinbanken. Omdat je meubels strak en vaak wit of in lichte kleuren kiest, kun je deze leuk aankleden met kussentjes in felle kleuren, met flosjes en kralen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van aardse tinten zoals terracotta, kaki en mosgroen. Maak gebruik van veel natuurlijk materialen zoals hout. Dit geeft tevens ook de warme sfeer.

Kleed aan met planten

Maak niet teveel gebruik van planten, maar vooral een palmboom of cactus dragen bij aan de Ibiza style. Houd het overzichtelijk en strak, met af en toe een bloempot. Planten die je ook kunt gebruiken, zeker als je een grotere tuin hebt, zijn lavendel, olijfbomen en klimplanten.

Rieten afdakje

Wil je je Ibiza style tuin helemaal afmaken, maak dan een rieten dakje of een afdakje van gedroogde palmbladeren!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*