Hoe creëer je een sfeervolle tuin

Het gras lijkt altijd groener op een ander… Zo is dat met een hoop dingen. Kleren staan een ander leuker, het interieur van een ander is mooier of zelfs de tuin van een ander heeft meer sfeer! Zelf krijg je dat toch niet voor elkaar denk je dan, maar niets is minder waar! Met een paar simpele aanpassingen heb je al snel een sfeervolle tuin.

Overdekt terras

Een stukje overdekt terras of overkapping in je tuin doet enorm veel. Hier kun je makkelijk met een zithoekje of loungeset een sfeervol stukje tuin van maken waar je lekker kunt zitten. Niet in elke tuin is er natuurlijk ruimte voor een overkapping. Dit kun je ook makkelijk (en goedkoop) oplossen door een schaduwdoek op te hangen of een schaduwhoekje te creëren met bomen en/of planten.

Verlichting

De juiste verlichting is erg belangrijk voor een sfeervolle tuin. Als je een overkapping hebt, kun je natuurlijk veel doet met spotjes, mooie lampen of zelfs een kacheltje. Ook zonder overkapping is er van alles mogelijk. Een spotje gericht op die mooie boom, staande lampen tussen de planten of een sierlijke lantaarnpaal bij aankomst kan een erg sfeervol effect geven.

Omheining

De omheining van je tuin heeft een grote invloed op je tuin. Een ijzeren hekwerk is vaak kil en afstandelijk. Een houten schutting of haag heeft vaak al meer sfeer, omdat het een natuurlijk product is. Je kunt er ook voor kiezen om schapenhek om je tuin te zetten. Dit geeft je tuin veel sfeer omdat het niet zo statisch is als de meeste omheiningen. Daarnaast is het makkelijk aan te kleden door bijvoorbeeld planten er tegenaan te laten groeien of verlichting erin te hangen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*