Hoe duurzaam is uw tuin

Niet uitzonderlijk hebben mensen een complete huiskamer in de tuin. Een loungebank compleet met salontafel en vloerkleed is niets bijzonders meer en zo online te koop. Ook is terrasverwarming al oud, en helemaal een buitenlamp, evenals een fontein in de vijver met verlichting. Zelfs een buiten tv is niets uitzonderlijks meer. Maar hoe duurzaam is zo’n huiskamer in de tuin?

Verspil niets

Zolang het voltallige huishouden in de tuin zit, zal het energieverbruik te overzien zijn. Anders is het als enkelen het in de avond koud krijgen, naar binnen gaan en daar de verlichting en tv aandoen, en sommigen blijven nog even buiten. Op dat moment verbruikt u dubbel energie. Beter is het als degene die het koud krijgt even een vestje aandoet en ook buiten blijft, of dat iedereen naar binnen gaat. Met energieverbruik telt iedere kilowattuur, en enkele avonden per week een half uur dubbel verbruiken vindt u terug op de energierekening. En als iedereen naar binnen gaat, schakel dan alles uit. Het lijkt zo aantrekkelijk omdat fonteintje in de vijver aan te laten en de buiten tv op stand-by te laten staan. Laat in de avond en ‘s nachts is de buitenlamp met sensor eigenlijk het enige wat nog energie kan verbruiken; al het andere is verspilling.

Energiezuinig

Bezuinigen op energie kan in een huis heel goed gaan zonder dat het ten koste gaat van gemak en comfort. In de tuin is dat lastiger; luxe zoals terrasverwarming verbruikt veel energie, en helaas als u de energierekening wilt verlagen, dan is het beter om geen terrasverwarming te hebben. Als het fris wordt en u wilt graag buiten blijven, dan is het beter om een truitje of zomerjack aan te doen. Met terrasverwarming stookt u letterlijk voor buiten. Met buitenverlichting zijn er wel mogelijkheden, ook voor buitenlampen zijn er energiezuinige LED lampen. Het rendement wat zo’n lamp geeft is net zo goed maar het verbruikt stukken minder stroom, u behoudt zo alle luxe en comfort. En op termijn verkrijgt u een lagere energierekening.

Direct geld besparen

Een lagere energierekening verkrijgen kunt u makkelijk realiseren door over te stappen van energieleverancier. Vergelijk je energie binnen enkele minuten via de website van easyswitch.nl. Je kunt gemakkelijk de vergelijker invullen, vervolgens komen alle energieleveranciers uit. En de voordeligste voor uw situatie komt bovenaan te staan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*