Hoe filter je regenwater om te drinken

Geloof het of niet, regenwater kan worden gefilterd in het lekkerste, meest verse water dat je ooit hebt gehad. In Nederland zijn er letterlijk duizenden huizen die voor hun enige watervoorziening op regenwater vertrouwen, en nog eens duizenden huizen die regenwater gebruiken voor het grootste deel van hun waterbehoeften.

Maar er moet voor gezorgd worden. Terwijl regenwater op natuurlijke wijze wordt gefilterd door middel van zonnedestillatie, gebeuren er sommige niet-zo-verse dingen met de regen op de terugweg – vooral als de regen onze daken raakt en al het organische materiaal (dierlijke uitwerpselen en zo) verzamelt dat zich daar verzamelt. Om het regen weer in een drinkbare staat te brengen, zijn er een aantal beproefde, effectieve methoden die we kunnen gebruiken voor filtratie: er is de kortetermijnoplossing (ideaal voor noodsituaties) en de langdurige regenwaterfiltratiemethode (ideaal voor regenwater gebruiken voor uw waterbehoeften). Hier volgt een overzicht van beide:

De kleine schaal, korte termijn, eenvoudige methode

Als u in een landelijk gebied woont en afhankelijk bent van een put (en, nog belangrijker, van elektriciteit om uw bronpomp van stroom te voorzien), of als u op een gemeentelijke watervoorziening bent en een noodwaterbron wilt hebben voor noodgevallen paraatheid, kunt u overwegen om een ​​korte termijn filtratieoplossing bij de hand te hebben. In dit geval raden we ultrafiltratie-eenheden aan. Ultrafiltratie- en / of voorwaartse-osmose-technologie werkt volgens het principe om een ​​filterelement zo fijn te verminderen dat 99,9999% van de in water geboren bacteriën er niet doorheen kunnen, waardoor het water dat door het filter gaat veilig is om te drinken. Ultrafiltratie is zelfs zo effectief dat er geen ander filter nodig is.

Het nadeel van ultrafiltratie is echter de schaal waarop dit filter kan worden gebruikt. Het is geweldig voor noodsituaties, maar voor huishoudelijke wateropties heeft deze methode zijn beperkingen.

Regenwaterfiltratie voor huishoudelijke toepassingen

Als u regenwater voor uw huis wilt gebruiken en op zoek bent naar grootschalige filter regenwater, zijn er een paar stappen die u moet volgen om een ​​fris, schoon en efficiënt systeem te garanderen. (LET OP: het is verleidelijk om een ​​of twee van deze stappen uit te schakelen, maar als u dit doet, legt u meer druk op de andere stappen en creëert u meer werk voor uzelf onderweg.

Pre-tankfiltratie: Ten eerste wilt u een tank voorfilter in uw systeem overwegen. Hoewel er veel op de markt zijn (en meerdere in onze winkel), zijn veel van de beschikbare opties ontworpen voor commerciële en industriële toepassingen en zijn ze niet altijd kosteneffectief (of zelfs efficiënt) voor systemen op residentiële schaal. Vroeger gebruikten we dakwasserfilters, maar nu gebruiken we uitsluitend voorfilters in al onze drinkwatersysteeminstallaties – twee filters die eerste spoeling bevatten en verticale filtratie gebruiken om ervoor te zorgen dat uw inkomend water niet wordt verontreinigd over zittend puin te lopen. Beide filters zorgen ervoor dat u uw stortbak nooit hoeft schoon te maken – ze zijn zo grondig. Als u echter kosten wilt besparen, kunt u op zijn minst overwegen om een ​​ van onze aluminium regenpijpfilters te gebruiken om te voorkomen dat groot vuil zich in uw tank verzamelt.

In-tank filtratie: In-tank filtratie is eenvoudig te doen en kan een grote impact hebben op de algehele waterkwaliteit. De eerste vuistregel is om een ​​”krachtbreker” (ook wel een “kalmerende inlaat” genoemd) in uw tank in te bouwen door de inlaten van uw tank zo te leiden dat ze 90 graden draaien en helemaal naar beneden in uw tank lopen en net boven de tank stoppen. Overweeg om betonblokken rond de inlaatpijp aan de onderkant van de tank te plaatsen, of installeer twee 90 graden elleboogfittingen (om 180 graden te buigen) op de pijp. Hierdoor werkt het als een “krachtbreker” en vermindert het de troebelheid in het water, waardoor de sedimentzones in de tank behouden blijven (terwijl als het inkomende water uit de regenpijp wegstroomt, het gewoon recht in de tank stroomt, zal het water bij elke regen roeren) gebeurtenis en wordt duister). Sedimentatie zal het sterkst geconcentreerd zijn op de bodem en op de top van het water in een bepaald reservoir, dus als we de troebelheid in het water kunnen verminderen en het water uit het midden van het waterpeil kunnen halen (met behulp van een drijvend inlaatfilter of een dompelpomp), halen we het schoonste water uit ons systeem.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*