Hoe gebruik je je tuin zo efficiënt mogelijk?

japanse tuin

Heerlijk, zo’n eigen tuin rondom je huis! De tuin is één van de fijnste plekken om te zijn op een warme zomerdag. Lekker barbecueën en borrelen met vrienden, springen op de trampoline of zwemmen in het zwembad. Maar ook lekker buiten sporten, met gewichten trainen op een sportbankje of jouw favoriete yoga-oefeningen op een sportmatje uitvoeren kun je perfect in de tuin doen. Je moet de tuin dus zo efficiënt mogelijk inrichten om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van jouw tuin. Ben je op zoek naar artikelen om jouw tuin in te richten? Kijk dan eens bij Vikingchoice. Daar weten ze alles over grote tuinartikelen. Wij geven je hier in elk geval handige tips die jij kunt gebruiken om jouw tuin zo efficiënt mogelijk in te richten.

Waar houd je rekening mee bij het kopen van een trampoline of zwembad?

Bij het kopen van grote tuinspullen zoals een trampoline of groot opzetzwembad moet je altijd rekening houden bepaalde zaken. Hoe bepaal je bijvoorbeeld de juiste afmeting? Waar ga je de trampoline of het zwembad plaatsen? En heb je nog wel voldoende ruimte voor andere zaken? De meeste trampolines en zwembaden hebben een ronde vorm. Je bepaalt de juiste diameter voor jouw tuin door rekening te houden met de valzone naast een trampoline en de doorloopruimte naast een zwembad. Bij een trampoline moet je minimaal 100 cm valzone vrijhouden voor trampolines met een veiligheidsnet en minimaal 150 cm voor trampolines zonder valnet. Bij een opzetzwembad heb je te maken met het frame, leidingen, flexibele delen en elektra. Plaats het zwembad in een hoek van de tuin om de ruimte optimaal te benutten. Houdt tenminste een doorloopruimte van 30 cm rondom het zwembad in geval van nood.

Sporten doe je gewoon in de tuin!

Je hebt niet altijd een lege kamer in je appartement of huis beschikbaar en ruimte is vaak een schaars iets in het kleine Nederland. Nu de sportscholen en sportverenigingen niet altijd meer even toegankelijk zijn wil je graag thuis kunnen sporten. De meeste krachttraining en fitness spullen kun je ook heel goed buiten gebruiken. Door een sportmat of sportbank aan te schaffen kun je heel veel oefeningen gewoon buiten verrichten. Lekker sporten in de frisse lucht. Ga je met zware gewichten sporten dan adviseren we je altijd om rubberen vloertegels neer te leggen. Als een gewicht op de grond valt wil je geen kapotte tegels of missende stukken gras. Ook maakt het gebruik van rubberen vloertegels sporten op een halterbank een stuk stabieler en steviger. Dat voorkomt blessures en ongelukken.

Even lekker ontspannen in de tuin doe je zo

Naast sporten, zwemmen en springen wil je natuurlijk ook gewoon kunnen genieten. Even lekker relaxt onderuitgezakt met een heerlijk drankje en hapje erbij. Je kunt een hoop ruimte besparen door bijvoorbeeld een zweefparasol aan te schaffen. Onder de parasol kun je een mooie lounge set kwijt, of een grote relax stoel. Hoe je meer van schommelen? Kijk dan eens naar een schommeltuinbank voor in de tuin. Je hebt ook luxe relaxstoelen met cupholders en een eigen parasol. Ideaal om lekker te kunnen zonnen naast het zwembad.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*