Hoe kies je een tuintafel – 3 tips

Tuinmeubelen kopen is natuurlijk niet iets wat je iedere dag doet. Denk daarom goed na voor je iets aanschaft, want wat je koopt is waar je de komende jaren op moet zitten in de tuin. Er zijn verschillende kleuren, maten en soorten materiaal. Wij hebben daarom 3 tips voor je op een rijtje gezet zodat je de perfecte tuintafel voor in jouw tuin koopt.

Tip 1: Grootte van je tuintafel

Voor je een tuintafel gaat kiezen is het natuurlijk belangrijk om te bedenken hoe groot de tafel moet zijn. De tafel moet niet je hele tuin in beslag nemen, maar je moet er ook wel lekker aan kunnen zitten. En het is natuurlijk ook fijn als je extra mensen kunt uitnodigen voor een heerlijke barbecue in de zomer. Een oplossing kan zijn om een verlengbare tuintafel te kopen. Deze schuif je eenvoudig in en uit elkaar, waardoor je tafel niet te veel ruimte in neemt en groot genoeg is!

Tip 2: Materiaal van je tuintafel

Als je weet hoe groot je tuintafel moet zijn, kun je gaan kijken naar het materiaal. Wil je graag een duurzame tuintafel die goed is voor het milieu? Kies dan voor een houten tuintafel, gemaakt van hout uit duurzame bossen. Deze tafels vergen wel wat meer onderhoud en deze zal je dan ook minimaal een keer per jaar met olie moeten verven. Wil je een tafel waar je geen onderhoud voor nodig hebt en die lang mee gaat? Kies dan voor kunststof tafels.

Tip 3: Uitstraling en design

De uitstraling van een tafel wordt grotendeels bepaald door het materiaal dat je kiest. Met hout zijn er echter veel opties qua uitstraling. Kies voor een wat minder perfect afgewerkte tafel voor een robuuste look. Of wil je juist simpel? Kies dan voor een strakke tafel van licht hout. Verder kun je kiezen tussen ronde en rechthoekige tafels en uiteraard verander je ook de uitstraling met de stoelen die je erbij kiest.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*