Hoe maak ik mijn tuinmeubelen klaar voor het voorjaar?

Het zonnetje is steeds meer te zien en het wordt warmer buiten. De lente komt eraan! In de voorjaarsvakantie maken we ons huis vaak helemaal schoon, maar vergeet niet om je tuinmeubelen ook een voorjaarsschoonmaak te geven!

Het terras schoonmaken 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er dus voor dat je tuinmeubelen, potten en accessoires niet op het terras staan. Zo weet je zeker dat je geen tegel vergeet. Er zijn verschillende manieren om tuintegels schoon te maken, maar veel van deze methoden kunnen schadelijk zijn voor het terras en het milieu. We raden aan om warm water en een harde bezem te gebruiken en te kiezen voor een groene zeep. Groene zeep is een natuurproduct en beschadigt je tuin dus niet. Ook is het onschadelijk voor bloemen en planten. Dat is het schrobben wel waard toch? 

Hoe reinig ik mijn terras of vlonders met groene zeep? 

Stap 1: Vul een emmer met 10 liter warm water.
Stap 2: Los 10 eetlepels groene zeep op in het water.
Stap 3: Giet de emmer over je terras en laat het een half uur inwerken
Stap 4: Gebruik een harde bezem en schrob goed over het terras. 
Stap 5: Laat het vervolgens weer een half uur intrekken. 
Stap 6: Spoel je terras of je houten vlonders goed na met water. 

Hoe verwijder je groene aanslag van teaken tuinmeubelen? 

Je mooie en warme tuinmeubelen geven niet meer te veel warmte af dankzij groene aanslag, mos en algen. Maak je geen zorgen! Deze groene aanslag verwijder je eenvoudig van tuinmeubelen zodat je tuinmeubelen weer klaar zijn voor gebruik! Begin met het inspuiten van de teakhouten tuinmeubelen. Gebruik hiervoor een tuinslang of een emmer. Doordat je het hout nat maakt, gaan de vezels open. Maak een oplossing van groene zeep en gebruik en borstel of spons. Borstel altijd tegen de haren in en spuit het hout van de tuinmeubelen grondig na met water.

Plof neer op jouw tuinmeubelen

Ben je tevreden over het resultaat van je tuinmeubelen? Dan is het tijd om de schoonmaakmiddelen op te ruimen. Schenk een lekker drankje in, plaats het op jouw tuintafel en geniet van het werk wat je verricht hebt. Merk je dat je tuinmeubelen toch niet zo lekker meer zitten? Dan is het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen een goede optie. Plof neer en geniet van je welverdiende drankje na al dat zwoegen en zweten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*