Hoe richt ik mijn tuinkamer in?

De winter staat voor de deur en het wordt steeds kouder buiten. Hoe kan je nou langer van het buitenleven genieten? Precies, door jouw tuinkamer gezellig in te richten. Zo heb je het gevoel dat je buiten zit maar blijf je toch lekker warm. Beschik jij over zo’n extra stukje leefruimte? Dan wil je deze natuurlijk ook zo comfortabel en gezellig inrichten. Maar hoe richt je een tuinkamer aan huis in? Je leest er alles over in dit blog.


Hoe verbind ik binnen met buiten?


In een tuinkamer wil je het liefst natuurlijk het buitengevoel ervaren en binnen met buiten verbinden. Je kunt daarom nooit genoeg planten, bomen en bloemen in je tuinkamer toevoegen. Je zorgt voor een verbinding met de tuin en je voegt hiermee ook sfeer toe aan jouw tuinkamer. Heb je weinig ruimte voor het toevoegen van bomen of planten? Er zijn verschillende mogelijkheden om een ​​groene tuinkamer te krijgen zonder ruimte te verliezen. Werk in de hoogte door de planten aan de wand te plaatsen of maak zelf een mooie hanger van macramé en hang er een hangplant in.


Welke meubelen plaats je in jouw tuinkamer?


In een tuinkamer wil je heerlijk tot rust kunnen komen. Comfortabele meubelen zijn daarom een absolute must. Loungemeubels zijn erg populair als de ruimte wordt gebruikt om te relaxen. Heb je de ruimte om groot meubel te plaatsen? Een hoek loungeset met een tuintafel 90×90 cm is dan ideaal! Door de ruime afmetingen heb je veel zitplekken. Daarnaast blinken loungesets uit in comfort. Heb je nog ruimte over voor een tweede set? Overweeg dan eens een dining tuinset met een tuintafel 160×90 cm. Perfect voor een heerlijk diner met het hele gezin. Kies je voor een grote tuintafel 300×100 cm? Houd dan rekening met de looppaden van de woning naar je tuin. Er moet nog voldoende ruimte zijn zodat je je gemakkelijk kunt bewegen.


Welke accessoires passen in een tuinkamer?


Als jouw tuinkamer is voorzien van comfortabele meubelen is het tijd om accessoires toe te voegen. Omdat de tuinkamer een extra leefkamer is, kan jede ruimte goed stylen met accessoires die passen bij de stijl van je woonkamer.


Verlichting


Je wilt ook in de avond kunnen genieten van je tuinkamer, ook nu het buiten steeds eerder donker wordt. Het toevoegen van verlichting is daarom erg belangrijk. Kies voor LED-spots of LED-strips maar denk ook eens aan een handige leeslamp.


Vloerkleed


Voeg een vloerkleed toe voor meer sfeer. Je creëert hiermee direct een huiselijk gevoel. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en vormen waardoor er altijd één is die bij jouw woonstijl past.


Tuinkussens


Maak jouw loungeset nog comfortabeler door het vol te leggen met zachte kussens en warme plaids zodat je in de avond lekker weg kunt kruipen. Gebruik sfeervolle kleuren om het gevoel van warmte te creëren. Kleuren die veel gebruikt worden zijn: auberginepaars, roestoranje, terracotta en okergeel. Is het jou nog niet warm genoeg? Voeg dan een heater of sfeerhaard toe. Pak de wijnglazen er vast bij en het genieten kan beginnen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*