Is een cortenstalen bloembak iets voor jouw tuin ?

Een mooie plantenbak is een sieritem in elke tuin en op elk balkon. Maar waar plaats je deze, welk materiaal kies je en uiteraard is het duurzaam? Dit zijn zeker de belangrijke vragen. Ik geef hier tips en uitleg over cortenstaal bloembakken en ik leg graag uit wat de voordelen zijn. Denk je dat cortenstaal bloembakken bij jouw tuin passen?

Wat is cortenstaal:
Cortenstaal is een metaalsoort met een roestig en bruin uiterlijk. De roest laag is de beschermlaag tegen zuurstof van buitenaf. Daardoor kan er geen zuurstof meer bij het cortenstaal komen. Een cortenstalen bloembak kan dus nooit doorroesten en wordt niet dunner als deze langer buiten staat. Een cortenstalen bloembak is geheel onderhoudsvrij, u hoeft er na plaatsing niets meer aan te doen, en dus erg duurzaam. Cortenstaal is bij productie een zwart. Als het cortenstaal buiten in aanraking komt met luchtvochtigheid komt de eerste roestvorming. Water zal het roestproces verder versnellen. Laat het maar regenen dus. De bloembak is circa 4 a 5 maanden na plaatsing in de tuin helemaal geroest en heeft dan de bruin, oranje kleur. Cortenstalen bakken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er rechthoekige, vierkanten en ronde bloembakken in diverse afmetingen beschikbaar. Kleine bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En vele afmetingen ertussen in. Er zijn ook bloembakken zonder bodem of verrijdbare bloembakken met wielen beschikbaar. Voor iedereen een juiste bloembak in de tuin dus.

Creëert sfeer in de tuin met cortenstalen bloembakken:
Sfeer, warmte, knus, dit zijn dé termen waarmee je jouw tuin wil associëren. Sfeer creëren in de tuin doe je gemakkelijk door de juiste bloembakken te plaatsen. Door de speelse vormen of strakke lijnen bepaal je zelf welke uitstraling je jouw tuin wil geven. Cortenstalen bloembakken geven uw tuin een warme, natuurlijke uitstraling.

De kleur van Cortenstaal plantenbakken past mooi met de tuin:
Cortenstaal heeft een natuurlijke rood/bruine kleur. De kleurcombinatie cortenstaal met groene planten is een mooie combinatie. De warme kleuren zijn eigenlijk heel het jaar mooi. Een bloembak cortenstaal combineert eenvoudig met groene planten of hele kleurrijke bloemen en planten. De roestige bruine kleur kan alle andere kleuren aan!

Breed assortiment cortenstalen bloembakken:
Zoals ik al zei, heb je plantenbakken in diverse vormen en maten. Van vierkant of rechthoek tot rond of conisch bloembakken. Alle vormen zijn er in vele afmetingen. Er zijn ook cortenstalen plantenbakken zonder bodem en verrijdbare cortenstalen plantenbakken met wielen. Bekijk het assortiment cortenstalen bloembakken op de TuinExtra webshop of bezoek onze showroom in Kaatsheuvel

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*