Is honing goed voor je huid?

We kennen honing natuurlijk allemaal als voedselproduct. We gebruiken het maar al te graag als gezonde vervanger van suiker, maar wist je dat je honing ook voor heel andere doeleinden kunt gebruiken? Zo wordt Manuka Honing ook wel het “tea trea olie” van Nieuw-Zeeland genoemd en kun je deze honingsoort door de antibacteriële werking onder andere gebruiken voor op je huid. Maar hoe goed is honing eigenlijk voor je huid? En zijn alle soorten honing geschikt als huidverzorging, of zijn er slechts een paar soorten honing die je op de huid kunt gebruiken?

Enzymrijke honing

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: niet alle honing is goed voor de huid. Er zijn zeker soorten honing die enkele stoffen bevatten die goed kunnen zijn als onderdeel van een huidverzorgingsproduct of -routine. Honing staat natuurlijk ook bekend om zijn helende krachten, maar deze krachten zijn niet bij elke honing even hoog. Enzymrijke honing kan helend werken en bijvoorbeeld het wondgenezingsproces versnellen. Dit is dus een punt om goed op te letten wanneer je Honing kopen om te gebruiken als verzorgingsproduct. Tevens is het belangrijk dat de enzymen een lange werkzaamheid hebben.

Rauwe honing

Als je honing wilt gebruiken voor op de huid, kies je het best voor rauwe honing en bijvoorbeeld niet de rijpe honing uit de supermarkt. Dit type honing heeft namelijk geen gunstige effecten wanneer je het gebruikt voor op de huid. Rauwe honing koop je onder andere bij de honingwinkel. Deze webshop verkoopt verschillende soorten honing, waaronder ook enkele soorten die je zou kunnen gebruiken voor op de huid en eventueel het herstel van wondjes zouden kunnen bevorderen. Mocht je een huidverzorgingsproduct kopen met honing erin, let er dan op dat het gemaakt is van gezuiverde en enzymrijke honing. Zo weet je zeker dat je de juiste soort honing te pakken hebt voor jouw huid.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*