Je tuin klaarmaken voor het voorjaar

Het nieuwe jaar is alweer een aantal weken bezig en door het warme winterweer beginnen zelf enkele voorjaarsplanten zich alweer te laten zien. Voor de tuin- en buitenliefhebbers onder ons begint het dan alweer te kriebelen. De tuinhandschoenen mogen weer uit de kast getrokken worden om in de tuin aan de slag te gaan. Naast de gebruikelijk klusjes zijn er in het voorjaar een aantal leuke dingen die je kunt doen in de tuin. 

Laat 2020 het jaar zijn dat je eindelijk je nieuwe natuurlijke leeshoek of barbecuestekkie in gaat richten! In dit artikel lees je hoe je binnenkort nóg meer van je tuin kunt genieten. 

Creëer een nieuw relaxhoekje 

Wil je dit voorjaar lekker in het zonnetje zitten met een boek en een fris drankje? Of juist de schaduw opzoeken zodat je in alle rust van je Netflix-serie kunt genieten? Bedenkt nu alvast hoe je dit in wilt richten. Welke plek in de tuin leent zich het best voor de ideale chillplek? Houd rekening met het aantal zonuren en zorg ervoor dat je ook schaduw kunt creëren wanneer het te heet wordt.

Zorg dat je rusthoek ook daadwerkelijk rust uitstraalt. Richt hem daarom in met rustige objecten en voorkom teveel poespas. Denk er ook aan dat het mogelijk moet zijn om de tuin op de juiste plekken te verlichten. Lente- en zomeravonden zijn de fijnste momenten om van je tuin te genieten. Daarvoor heb je wel wat sfeerlicht nodig!

Maak vooraf een plan

Ga niet zomaar in je tuin graven, maar maak vooraf een plan. Teken zoveel mogelijk uit voor je aan de slag gaat. Zo voorkom je dat je met verkeerde formaten of materialen gaat werken waardoor je project in de soep loopt. Zonde natuurlijk, want dan kun je volgend voorjaar weer opnieuw beginnen. Vooral als je van plan bent hoogteverschillen aan te brengen is een goede planning cruciaal. Niet alleen moeten alle afmetingen kloppen, ook moet je denken aan het juiste materiaal. Als je grond of oude planten en struiken moet afvoeren zul je na moeten over bijvoorbeeld een aanhanger huren, maar ook een graafmachine kan in sommige gevallen nodig zijn. 

Ga benodigde gereedschappen niet speciaal aanschaffen voor het project. Verhuurder als Boels zijn vaak voordeliger, voor als je de materialen slecht een korte periode gebruikt. Dat geld kun je immers beter gebruiken voor je tuininrichting!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*