Kamerplanten in je woonkamer

Ben je al een tijd op zoek naar de perfecte kamerplant voor in je woonkamer of slaapkamer? Dan is de kans groot dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Het eeuwig afstruinen van tuincentra verliest zijn charme op een gegeven moment ook wel, maar wat nou als je vanaf de bank met je dekentje met een kopje thee heel gemakkelijk kamerplanten kunt bestellen?

Planten uitzoeken was nog nooit zo makkelijk

Planten online bestellen? Ja het kan! En het wordt ook steeds vaker gedaan. We weten allemaal dat het leuk is om een tuincentrum te bezoeken, maar als je impulsief een leuke kamerplant wilt kopen is het ook wel fijn dat dit gemakkelijk kan via het internet. Binnenkort een verjaardag maar geen tijd om langs de winkel te gaan? Pak je telefoon er bij en zoek kamerplanten bestellen, binnen enkele seconden heb jij zo de perfecte kamerplant besteld.

Populaire woonkamer planten

Wat is nou echt een populaire woonkamer plant? Dat is natuurlijk voor iedereen iets anders, maar over het algemeen komen deze 3 planten het meeste voor in de Nederlandse huishoudens.

De goudpalm (Areca palm

De goudpalm vind zijn oorsprong in de warme gebieden van Madagaskar en is een van de meest luchtzuiverende planten op de wereld

Ctenanthe Burle Marxii

Een kamerplant die in het wild voor komt in centraal en zuid Amerika, de Ctenanthe is famillie van de Calathea. Net als de Calathea trekt ook de Ctenanthe zijn bladeren in de avond omhoog. Overdag zul je dan kunnen genieten van de leuke strepen op de bovenkant, en in de avond van de mooie volle paarse onderkant van het blad.

De Olifantspoot (Beaucarnea recurvata)

De Beaucarnea heeft zijn bijnaam olifantspoot te danken aan de vorm van zijn stam, deze lijkt natuurlijk op een olifantspoot! Hij komt uit Mexico en hier groeit hij vooral op rotswanden en bergen door het land. Een hele sterke plant dus!

Waar zet je een kamerplant neer?

Waar jij jouw nieuwe groene vriend neer zet is natuurlijk geheel aan jezelf, maar let wel op dat jouw kamerplant op de juist plek staat. Sommige planten kunnen namelijk niet tegen de zon, andere juist niet tegen schaduw. Het is dan ook altijd slim om van te voren onderzoek te doen naar waar jouw kamerplant het liefste staat. Je kan planten eigenlijk op delen in 3 verschillende categorieën:

  • Weinig licht behoefte (geen direct zonlicht)
  • Gemiddeld licht behoefte (niet de hele dag in de zon)
  • Veel licht behoefte (in de zon)

Gelukkig zijn de meeste planten wel blij met een gemiddelde licht behoefte, maar wil je graag dat jouw nieuwe vriend op de optimale plek staat is het wel slim om dit van tevoren op te zoeken. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*