Kan ik mijn tuin verzekeren?

Wij Nederlanders brengen veel tijd thuis door. Vooral in deze tijd. Aangezien we niet op vakantie gaan, maar juist onze eigen plek zijn gaan waarderen. Nu de zomer er weer aan komt zorgen we voor het vakantie gevoel in eigen tuin. Maar ook dit stukje vakantie gevoel kan in duigen vallen. Vooral als je geen opstalverzekering hebt afgesloten.

Kan ik buiten verzekeren?

Je voorziet je tuin van mooi beplantingen of diverse tuinmeubelen en accessoires. Een tuinhuis met bijvoorbeeld een mooie overkapping eraan die voorzien is van nieuwe bestrating. Maar ook hier kan het voorkomen dat er brand-, water- of stormschade voorkomt. Hier wordt niet direct aan gedacht en vele denken dat het niet kan aangezien het zich buiten het woonhuis afspeelt. Maar niets is minder waar en een goede verzekering is hierbij het halve werk.

Wat kan ik verzekeren?

Bij een opstalverzekering kun je denken aan de vaste elementen in je tuin zoals de schutting, tuinhuis en schuur. Hier behoren de beplanting, bestratingen en de vijver niet bij. De losse elementen zoals de tuinmeubelen behoren tot de inboedel verzekering. Deze zijn ook direct verzekerd tegen diefstal en vandalisme. Mocht er zich een storm voordoen en je tuinmeubelen hebben buiten gestaan? Dan zijn deze niet verzekerd, zorg daarom dat je deze altijd naar binnen kunt halen. Alsnog is naast verzekeren, voorkomen belangrijker. Zorg dat er zoveel mogelijk spullen vast staan in de tuin. Zoals tuinmeubelen, parasols en plantenbakken. Een tuin die goed onderhouden is zorgt voor minder problemen. Zo kunnen losse en uitstekende takken geen schade aanrichten. 

Wees voorbereid en lees de voorwaarden vooraf. Zo weet je bij voorhand waar je aan moet denken en kom je niet voor verassingen te staan. Nog niet zeker of twijfels? Neem dan contact op met je verzekeraar. Zij kunnen je verder helpen en voorzien van de juiste informatie

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*