Kleine tuin of terras sfeervol inrichten

Doordat er steeds meer mensen naar de stad verhuizen of voor nieuwbouw huizen kiezen betekent dit dat ze vaak of een klein terras hebben of een kleinere tuin. Het inrichten van een kleine tuin of terras kan nog best wel eens een opgave zijn, maar met wat creativiteit kom je al heel ver. 

Indeling

De juiste indeling betekent al zoveel in je kleine tuin of je terras. Het gebruik maken van een eenvoudig ontwerp is hierin essentieel. Niet al te veel poespas dat is het voornaamste, zo creëer je een rustige tuin of terras. Rust zorgt voor een ruimtelijk gezicht wat zeker heel belangrijk is. Wat belangrijk is dat je niet teveel gebruik gaat maken van verschillende kleuren, maar kies voor 3 of 4 kleuren die je gaat toepassen om deze rust te kunnen behouden. Hoge planten en grassen kan je het beste aan de achterzijde plaatsen en juist kleinere planten of bloemen vooraan, dit zal een illusie van ruimte creëren. Daarnaast kan je ook gebruik maken van spiegels dit zorgt door de weerspiegeling voor diepte in je tuin of terras. 

Inrichten

Vooral is het heel belangrijk dat je je tuinmeubels kies top wat echt praktisch is. Heel belangrijk is dat je alles goed op meet zodat je een niet te grote tuin set aanschaft wat uiteindelijk alle ruimte en zicht zal opeisen. Geef spullen zoals tafels en stoelen of een kleine tuin set een vaste plek in je plattegrond zodat je vanuit hier de overige planten en bloemen kan gaan plaatsen. Dit zorgt voor overzicht, ook  kun je kiezen op bomen te plaatsen.

Budget

Voordat je begint stel voor je zelf een budget samen. Dit zorgt ervoor dat je niet onnodig veel kwijt bent, maar dat je ook bij het shoppen weet wat je wel kan halen en wat niet. Zorg ervoor dat je als eerste begint bij de grote uitgaven zoals een schutting en een lounge set. Hier ben je toch vaak het meeste geld aan kwijt, maar houd ook eens de aanbiedingen in de gaten. Heb je hulp nodig bij het inrichten? Kijk dan eens op www.buitengevoel.com

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*