Koffie ideeën voor in de zomer

In de zomer kennen we soms hele warme dagen en zitten we uren buiten in de tuin of op het terras. Op zo’n warme dag is een warm kopje koffie niet altijd hetgeen wat we willen. Gelukkig zijn er ook alternatieven die tóch koffie bevatten. Lees verder voor een paar heerlijke ideeën met koffie om mee af te koelen in de zomer.

#1. Cold Brew koffie

De naam van deze koffie zegt het eigenlijk al: cold brew koffie is koud gebrouwen. Dit drankje werd van oudsher in Azië gedronken door de Nederlandse reizigers daar. Ze dronken dit, omdat het daar erg warm was. Ideaal dus voor onze warme zomerdagen.

#2. Espresso tonic

Een espresso is een bitter drankje en tonic ook, dus laat dat nou een perfecte combinatie zijn. De zachte bitterheid van een tonic past heel goed bij de sterke bittere smaak van een espresso. Giet je glas vol met koude tonic en ijsklontjes en gebruik bijvoorbeeld Segafredo koffiebonen voor een heerlijke espresso.

#3. Ijsblokjes van koffie

Wanneer je een ijskoffie maakt, wil je natuurlijk dat deze goed kout is en niet te waterig. Hier is een goede oplossing voor: giet wat koffie in een ijsblokjes vorm, zet ze in de vriezer en je ijsblokjes van koffie zijn in de maak. Als ze eenmaal klaar zijn, voeg je ze toe aan je ijskoffie.

#4. Espresso over ijs

Om goed af te koelen én te genieten van een lekker toetje, giet je een espresso over een bolletje ijs heen. Kies bijvoorbeeld voor vanille -of hazelnootijs, dit zijn namelijk heerlijke smaken in combinatie met een goede espresso.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*