Langer genieten van je tuin, zo doe je dat

Als je een huis hebt met een tuin, patio of balkon, is een terrasverwarmer of een elektrische terrasverwarmer voor buiten het perfecte accessoire om comfort en warmte toe te voegen aan entertainment in de buitenlucht, zelfs tijdens de koudste avonden. 

Buitenverwarmers verlengen het buitenseizoen

Patio’s zijn een geweldige plek om te koken, gasten te ontvangen en te ontspannen. Door je buitenkamer te verwarmen met een terrasverwarmer, verleng je je buitenseizoen en kun je een paar maanden – of in sommige gevallen – het hele jaar door genieten van je terras of andere buitenruimte.

Plaatsingsopties en stijlen zijn vrijwel eindeloos

Buitenverwarming met een terrasverwarmer voor buiten, biedt vele plaatsingsmogelijkheden, een paar verschillende brandstofopties en een scala aan stijlvolle ontwerpen. Brandstofopties voor buitenverwarming voor terrasverwarmers voor buiten zijn onder meer propaan, aardgas en elektriciteit. Hierover later meer uitgebreide info. Buitenverwarmers die propaan of elektriciteit gebruiken, zijn verkrijgbaar in draagbare en tafelmodel-, staande-, hangende en plafond- of wandmontagemodellen. Buitenkachels op aardgas zijn iets duurzamer en zijn verkrijgbaar in staande, in de grond en hangende modellen.

Terrasverwarmers voor buiten zijn veilig in het gebruik

Terrasverwarmers voor buiten produceren geen open vuur en de basis van buitenverwarmers blijft koel, zodat er geen echt gevaar is voor huisdieren en kinderen die er dicht in de buurt zijn. Het enige deel van de buitenverwarmingsunit dat heet wordt, is het emitterscherm en de koepel bovenaan de terrasverwarmer, aangezien deze in direct contact komen met de warmtebron. De meeste terrasverwarmers voor buiten zijn ook voorzien van een omvalbeveiliging die de buitenverwarmer automatisch uitschakelt als deze meer dan een bepaalde graad wordt gekanteld of als de terrasverwarmer tijdens het buitenverwarmen kantelt.

Elektrische verwarmers

Een elektrische terrasverwarmer sluit je gewoon aan op een stopcontact. De installatie is dus heel eenvoudig. Ze zijn buitengewoon onderhoudsarm omdat je ze bijna overal kunt aansluiten waar een stopcontact is. Bovendien is het ook mogelijk om ze in overdekte of gedeeltelijk afgesloten ruimtes te gebruiken, in tegenstelling tot hun tegenhangers op aardgas en propaan. Een klein nadeel van elektrische kachels is dat je natuurlijk een stopcontact in de buurt moet hebben om ze te laten werken. Dit beperkt hun plaatsingsmogelijkheden omdat de meeste buitenruimtes geen toegang hebben tot stopcontacten. Tenzij je het prima vindt om lange verlengsnoeren buiten te laten lopen. Bovendien zullen ze op de lange termijn wat meer kosten door de elektriciteitsrekeningen.

Propaan kachels

Deze buitenverwarmers zijn uitstekende keuzes voor buiten, omdat ze onmiddellijke warmte leveren. Ze zijn ook eenvoudig te installeren en te gebruiken, aangezien de meeste modellen voorgemonteerd worden geleverd. Het enige dat je hoeft te doen, is de benzinetank plaatsen en je bent helemaal klaar. Bij sommige modellen kun je zelfs de tank in de bodem van de kachel opstellen, waardoor je de kachel gemakkelijk van plaats naar plaats kunt verplaatsen. Maar je zou regelmatig gastanks moeten vervangen. Dit vereist dat ze meer onderhoud en tijd nodig hebben. En net als elektrische kachels zullen ze op de lange termijn wat meer kosten omdat je regelmatig de gastank zult vervangen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*